Bestemmer du selv din medieplan?

Der er mange spillere på banen, når medieplanen skal udarbejdes, så har du tænkt over, hvem der egentlig bestemmer, hvordan din medieplan ser ud? Mange tror, at det er en ret objektiv, logisk beslutning, eller måske tror nogen endda, at det er en kreativ foreteelse. Det er det slet ikke. Det er en diplomatisk mission – og en af de sværere.

Hvis du har et bare nogenlunde budget, er der mange interesser, der spiller ind, når mediebudgettet skal fordeles, og det er min tese, at du får svar afhængigt af, hvem du konsulterer. Og endnu værre: Deres svar vil også i nogen grad afhænge af, hvordan de tjener penge – og måske ikke nødvendigvis, hvordan den bedste medieplan ser ud. Det kan altså være noget af en diplomatisk tåspidsdans at få meget forskellige parter til at svinge i samme takt.

Dansepartnerne

I den forbindelse er det selvfølgelig et væsentligt parameter, hvor mange bureauer du benytter dig af. Marketing er efterhånden blevet så specialiseret, eller kompliceret om du vil, at mange virksomheder benytter sig af en række rådgivere, som hver har deres speciale. Jeg nævner i flæng: Reklamebureau, mediebureau, digitalbureau, direct marketing bureau, sponsorbureau og

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL