Den ny samfundslogik

Bogen Creative Man handler om, hvordan vi som mennesker vil tænke og handle i fremtiden, men titlen henviser også til en ny markedslogik: Det skabende menneskes logik.

Den ny samfundslogik kræver kreative mennesker (og hvordan er man så det?)

Creative Man er titlen på den bog, som Instituttet For Fremtidsforskning udgav i oktober 2004 (forlaget Gyldendal). Bogen handler om, hvordan vi som mennesker vil tænke og handle i fremtiden, men titlen henviser også til en ny markedslogik: Det skabende menneskes logik.

Denne logik supplerer såvel industrisamfundets som drømmesamfundets logik, hvor først masseproduktion, den laveste pris og rationalisering af servicearbejde var konkurrenceparametre (det materielle/logiske) og siden 'den gode fortælling', 'brandværdi' og forbrugertilhørsforhold (det immaterielle/emotionelle). I det skabende menneskes logik er kreativitet, fleksibilitet og innovation nøgleord. Medarbejdere i flere og flere erhverv efterspørger kreative og innovative arbejdsmiljøer, forbrugere efterspørger i stigende grad muligheder for selv at sætte deres personlige præg på produkter og ydelser, og virksomhedens samarbejdspartnere og ordregivere forventer i langt højere grad end tidligere fleksible og individuelt tilpassede løsninger. Det betyder kort sagt, at virksomheder og bureauer skal fokusere langt mindre på at skabe store og 'industrielt fremstillede' virksomheds- og brandfortællinger - og langt mere på at

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL