Det store “kropsprojekt”

Virksomhedens kommunikation er blevet 'kropslig'. Uanset om man ønsker det eller ej, trænger 'kropsligheden' sig på i alle de forhold, som virksomheder kalder kommunikation - ja, i stadig flere dimensioner af virksomhedens liv.

'Corporate' kommer af det latinske 'corpus', der som bekendt betyder krop eller legeme. Et voksende antal virksomheder taler således om corporate communication som en afgørende dimension af deres ledelsespraksis. Men hvad betyder dette kropsprojekt mere præcist? Hvor kommer begrebet 'corporate communication' fra, hvilke antagelser bygger det på, hvilke aktiviteter rummer det, og hvad indebærer det for de virksomheder, der bekender sig til en sådan kommunikationsmåde?

I modsætning til konventionelle bøger om emnet spørger vi ikke, hvordan man laver en god corporate communication-kampagne, men hvad corporate communication gør ved en organisation. Hvordan ser virksomheder, der 'kropsliggør' deres kommunikation, med andre ord ud?

Corporate communication er kommunikation, der vedrører virksomheden som helhed, fordi den indarbejder eller indlemmer de mange forskellige dimensioner af virksomhedens kommunikation under ét samlende udtryk.

Corporate communication er dog først og fremmest en idé, en forestilling om, at en virksomhed kan kommunikere som én samlet totalitet eller krop. Og mens denne forestilling langt fra er ny - store amerikanske virksomheder som eksempelvis

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL