e-handel i nyt perspektiv

'Dansk e-handelsanalyse' er en ny, anderledes og systematisk måde at måle danskernes e-handel på. Analysen er stiftet af e-handelsfonden i partnerskab med Post Danmark, PBS, Kelkoo og Creuna for at imødekomme behovet for en mere pålidelig viden om danskernes handel på internettet. Analysens første nøgletal er netop lanceret, og Market har bedt direktør for e-handelsfonden Lars Schmidt Larsen kommentere de første resultater.

Et marked i rivende vækst

Dansk e-handel oplever en imponerende vækst i disse år. Der handles som aldrig før, og antallet af nye produktkategorier vokser støt, ligesom e-handlen spreder sig til en lang række nye brancher. Vi ser også, at konturerne af de ideer, visioner og prognoser, der florerede i internettets barndom, nu gennemføres i praksis.

Årsagerne er mange:

  • Teknisk: Bredbåndsforbindelser og avanceret software er blevet helt almindeligt inventar i næsten enhver husholdning.
  • Kommercielt, forretningsstrategisk: Stadig flere virksomheder indtænker internettet som en væsentlig salgs- og servicekanal i deres forretningsstrategier og planer.
  • Markedsgrundlag: Stadig flere mennesker vænner sig til at arbejde via internettet

Samtlige statistikker viser da også, at e-handlen vokserbåde målt på antallet af transaktioner, antal mennesker, der handler og i antal produktkategorier, der handles.

Mangel på pålidelige data

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL