Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Fremtiden er fragmenteret – hvem vil samle stumperne?

Alting er forbundet. De marketingplatforme og værktøjer, som bedst integrerer sig med hinanden, vinder fremtidens virksomheder og forbrugere. Men det paradoksale er, at i takt med at platforme og værktøjer bliver mere integrerede, bliver marketingaktiviteterne stadig mere specialiserede og fragmenterede. Fremtidens marketingmedarbejder skal forstå det store billede og skabe sammenhænge i de spredte aktiviteter. Og de skal starte allerede i dag.

Decentraliseret, specialiseret og fragmenteret

Online marketing er blevet decentraliseret – alle har adgang til de samme værktøjer og kun talent og budget bestemmer effekten af kampagnen. Den lokale økobutik har i princippet adgang til de samme online værktøjer som en Fortune 500 virksomhed. Derfor er platforme og værktøjer, som Facebook og Adwords, på den ene side dybt intuitive og på den anden side ekstremt avancerede. 

Tendensen er, at flere og flere virksomheder vælger specialiserede bureauer fremfor full-service bureauer til at varetage deres aktiviteter. Det giver rigtig god mening. Hver eneste marketing-aktivitet kræver stadig dybere kendskab til det enkelte værktøj eller aktivitetstype. I dag ser vi bureauer som specialiserer sig indenfor en kvist af en gren af en given platform. Både Google og Facebook belønner bureauerne for at gøre det. Den tendens vil fortsætte.

Virksomhedens marketing-aktiviteter varetages typisk af 3-5 specialiserede bureauer, som hver især optimerer indenfor egne rammer. Det betyder samtidig, at marketingaktiviteterne bliver stadigvæk mere fragmenterede. Bureauerne samarbejder ikke med hinanden om at opnå optimal ROI eller gennemslagkraft. Der er i praksis ingen, som udnytter den stigende integration og sikrer sammenhængende udbytte på tværs af disse platforme. Det er efterår og vi fyrer for gråspurvene. Har vi råd til at blive ved, når vinteren kommer?

Konceptudvikleren, regnedrengen og mægleren

Fremtidens marketing-medarbejdere skal forstå sammenhængene og se det store billede. De behøver ikke vide alt i detaljer om Adwords, e-mail marketing eller Facebook annoncering, men de skal forstå, hvordan disse værktøjer og platforme kan og bør spille sammen for at opnå optimalt udbytte af marketingbudgettet.

I praksis er der behov for tre typer af medarbejdere, som skal samarbejde om at få optimalt udbytte af budgettet gennem deres tilknyttede bureauer.

  • Konceptudvikleren, som kan sikre sammenhæng i budskaber på tværs af platforme.
  • Regnedrengen (m/k), som kan sikre ROI på tværs af de integrerede løsninger.
  • Mægleren, som kan sikre samarbejde på tværs af bureauer.

Hvorfor en mægler?

Fordi de specialiserede bureauer er meget forskellige. Og de skal begynde at samarbejde med hinanden. Adwords-bureauet skal samarbejde med content-bureauet, som skal samarbejde med det traditionelle reklamebureau. Mange virksomheder har allerede oplevet udfordringen med at få online og offline bureauer til at samarbejde om en kampagne. Jo mere specialiserede bureauerne bliver, desto mere forskellige bliver deres kulture. En type af kerneaktiviteter og kompetencer tiltrækker en bestemt type af mennesker, som brænder for det.

Dette samarbejde kan hurtigt blive konfliktfyldt. Indenfor online marketing er alle aktiviteter et spørgsmål om prioritering og fokus. Et SEO-bureau og et content-bureau vil se forskelligt på den samme tekst. I bestræbelsen på at eksekvere optimale løsninger kommer bureauerne hurtigt til at træde hinanden over tæerne. Ikke af ond vilje, tværtimod. Deres respektive ansvarsområder lapper ind over hinanden, fordi alting på den ene eller den anden måde er forbundet. Og hvis bureauerne tager deres ansvar seriøst, kommer de indimellem til at modarbejde hinanden.

Derfor har virksomheden behov for marketingmedarbejdere, som kan implementere stærke samarbejdsaftaler på en hensigtsmæssig måde. De skal forstå kulturerne, som kommer til at dominere fremtidens specialiserede bureauer. Og de skal forstå og udstikke rammerne for bureauernes individuelle og fælles ansvarsområder.

Behovet er der allerede i dag. Der er behov for sammenhæng og samarbejde mellem virksomhedens eksterne, specialiserede bureauer. Men hvor det i dag blot vil give højere ROI og større gennemslagkraft overfor forbrugerne, vil det i fremtiden være afgørende for overhovedet at kunne markere sig på markedet. Derfor er der ingen grund til at sylte den. Fremtidens marketingmedarbejdere skal erhverve sig disse kompetencer i dag, så de er klar, når det bliver alvor.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.