Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Influencer marketing: Sådan lægger du en plan?

Influencers er stadig det nye sort. Alle gør det – men få gør det godt. Det er dog meget mere end en trendy taktik og tredjeparts anbefalinger af alt fra kaffe til alarmsystemer på de sociale medier. Med et stærkt strategisk fundament og et godt kreativt greb bliver influencer marketing til en afgørende faktor i din markedsføring.

Det er ikke tilfældigt, at influencer marketing investering på Instagram i 2019 forventes at nå 2,38 milliarder dollars, fra et anslået 1,6 milliarder i 2018[1]. For influencer marketing knytter et troværdigt bånd mellem forbrugerne og dit brand eller din virksomhed. Og det er særdeles effektivt.

Derfor virker influencer marketing

Når du bruger influencers, bliver dit budskab relevant. Det er afgørende i dag, hvor forbrugerne ikke længere kan puttes i demografiske kasser eller sættes på adfærds-formler. Det er nu i langt højere grad den sociale identitet og det personlige udtryk, der driver os. Vi vil have brands, tendenser og personer, som kan styrke oplevelsen af os selv. Derfor søger vi interessefællesskaber omkring en fælles passion i højere grad. I centrum af de fællesskaber er der ægte og inspirerende mennesker: Influencers. Og som forbrugere er vi langt mere tilbøjelige til at modtage og afprøve anbefalinger fra personer, vi frivilligt har valgt at bruge vores tid og opmærksomhed på.

”Et brand er ikke længere, hvad vi fortæller forbrugeren, det er – det er, hvad forbrugerne fortæller hinanden, det er.”
Scott Cook, the founder and CEO of Intuit

Kortlæg kunderejsen og nå dit mål

Vil du generere kundeleads og styrke en troværdig fortælling om dit brand, er det vigtigt at se influencer marketing som en forretningsstrategi – og ikke blot som en genvej til tusindvis af forbrugere i de sociale medier. Det handler især om at vide, hvilken rolle, influencer marketing skal spille i markedsføringen. Er der for eksempel behov for adgang til en specifik målgruppe? Skal brandets troværdighed styrkes? Eller er der taktisk sigte på at hjælpe købsintentionen på vej og skabe salg? Det kræver en kortlægning af kunderejsen at identificere, præcis hvordan influencer marketing kan optimere branding og markedsføring.

Case: Københavns Lufthavn

I 2016 steg antallet af passagerer i Københavns Lufthavn (CPH) med 9,1 % og satte dermed rekord for sjette år i træk[2]. Især det yngre segment er steget markant, og i dag er hver tredje passager i CPH mellem 18 og 29 år.

Men det stigende antal unge passagerer er ikke ubetinget positivt for CPH. De unge ser lufthavnen som et (u)nødvendigt stop på vej mod eventyret[3], og de bruger 40% mindre på indkøb i shoppingcentret end andre passagersegmenter.

Derfor skulle CPH være stærkere tilstede når folk har købt en flybillet og rejsefeberen starter. Dermed kunne vi skabe top of mind af CPH, så man kom i god tid i lufthavnen.

Således identificerede vi en håndfuld influenter gennem vores Influencer Math process, der også er beskrevet nedenstående, nemlig filminstruktør Fenar Ahmed, rapgruppen Ukendt Kunstner, modeekspert Pernille Teisbæk og Mads Emil Møller samt skuespiller Stephania Potalivo. Sammen co-createde vi kampagnen The Journey Is On, der iscenesatte CPH som en destination i sig selv – fyldt med helt særlige og unikke oplevelser, som man ikke ville gå glip af inden take-off. Vi fik øget det kvalificerede kendskab i den unge målgruppe fra 45% til 48% samt at øget Spend per Head (SPH) i målgruppen med 10%.

Vejen til effektiv influencer marketing

Hos Hjaltelin Stahl arbejder vi strategisk med influencer marketing, så vi både er relevante for målgruppen og løser brandets forretningsmæssige udfordringer. Det gør vi ved først at sikre, at vi har det rigtige Influencer MatchTM. Baseret på dataanalyse udarbejder vi en anbefaling af konkrete influencers, som skaber klarhed og tryghed i forhold til investeringen.

 • Data- og trendanalyse via fx Facebook audience insight, Google søgeadfærd eller Gallup hjælper os med identificere, hvad målgruppen brænder for – dens Passion Points – og de interessefællesskaber, der knytter sig til dem.
 • Sweet Spot er en arketype beskrivelse af vores influencer, som vi finder i fællesmængden mellem brandets budskab, målgruppens interesse og værdier der beskriver vores influencers. Denne beskrivelse benchmarker vi så op imod potentielle influencers.
 • Kvantitativ analyse scanner vi Instagram, Facebook og YouTube i samarbejde med vores software partnere bla. Woomio eller Brandheroes, to millioner potentielle influencers med de kriterier som vi defineret i Sweet Spot fasen. Dette giver os en bruttoliste af de mest relevante.

Kvalitativ udvælgelse af influencers og validering af deres følgere, så vi sikrer, at de influencers, vi bruger, har den rigtig profil samt stil og tone, der understøtter kerneforretningen. Dertil matcher vi at influencerens følgere demografi stemmer overens med målgruppen.

Case: Scandlines

Scandlines forretning er at sejle folk til Tyskland. Historisk har fokus været centreret omkring ’’Der er noget ved at sejle’’. Og selvom dette selvfølgelig er sandt, så vi et stort potentiale i at bringe flere danskere til Nordtyskland ved at brande nordtyske rejsedestinationer. Vi ville bringe flere danskere dertil, ikke kun over sommeren, men hele året på en smuttur eller forlænget weekend.

Vi identificerede at Scandlines manglede at inspirere deres målgruppe til at gøre Tyskland relevant som rejse- og weekendtur-destination. Derfor skabte vi inspirationsplatformen ’Tæt på Tyskland’. Ud fra vores Influencer match-tilgang fik vi defineret madelskeren Gorm Wisweh, Modeeksperten Tine Maria samt spa- og wellnesselskeren Cana Buttenschøn, som vores influencers. Vi co-createde inspirerende content i samarbejde med influencers indenfor vores passionpoints, (mad, mode, wellness) hvor vi sendte dem på Roadtrip til Tyskland, der gjorde alle vores fordomme om Tyskland til skamme.

Gorm tog os med på en gastronomisk rejse fra Curry Wurst til Michelin. Tina Maria satte sin mor i passagersædet og tog på shoppe i McArthurGlen, Nordeuropas største tøjoutlet og Cana Buttenschøn tog sin veninde på selvforkælelses spaferie i Hamborg uden børn. Ved at målrette vores tilbud mod folk, der havde engageret sig med Influencer-content inden for målgruppens primære passionpoints mad, mode og wellness kunne vi drive konverteringspriser (CPA) ned til 15-30 kr. i en yngre målgruppe på 18-34-årige. En målgruppe som Scandlines gerne vil have mere fat i. Så influencer har skabt adgang til et helt nyt marked for Scandlines, der giver værdi for brand og forretning.

Brug dine influencers rigtigt

En influencer er ikke bare en kanal eller et talerør til forbrugerne – han/hun er en aktiv medspiller i din kampagne. Så når vi har fundet de influencere, som giver mening for brandet, arbejder vi hos Hjaltelin Stahl med at sætte dem i spil på den helt rigtige måde. Det kan ske på tre niveauer.

 • Influenceren som co-creatorVi inddrager influenceren i co-branding og produktudvikling i et samarbejde, der i sig selv kan skabe PR og buzz.
 • Influenceren som facilitator
  Influenceren formidler brandets budskab i sin egen tone-of-voice for at skabe genkendelse og motivation til at deltage.
 • Influenceren som distributør
  Influencers bruger deres neværk til at distribuere brandet budskab.

Dette er med til at sikre at samarbejdet er langsigtet og influenceren får og tager ejerskab på kampagnen og brandet. Dette sikrer os at vi har de bedst mulige vilkår for at levere på vores KPIer, da det bliver troværdigigt samt vi opbygger en stærk relation mellem bureau, brand og influenceren.


CASE: Cheasy

Sammen med kunden blev det defineret at motivation var et vigtigt element i kunderejsen. Derfor skulle CHEASY være guleroden i stedet for pisken, når det gælder om at hjælpe kvinder i 20’erne med en velafbalanceret hverdag. Hvor de uendelige slankekure oftest ender med et nederlag både på vægten og bag selfie-smilet, vil CHEASY være garant for livskvaliteten og lade lysten drive værket. Dette skulle være autentiske og i øjenhøjde så det blev co-createt sammen med influencers, da de kender deres følgere bedre end Cheasy.

Vi co-created CHEASYs platform Vær God Ved Dig Selv til en 30 dags gratis digital bootcamp, der skulle inspirere målgruppen til at lykkes med de hårdtprøvede nytårsforsætter og give inspiration til at gøre en ekstra indsats i fællesskab. Platformen blev co-createt og aktiveret gennem et stærkt samarbejde med fire af tidens stærkeste influencere; Sundheds- og træningsguru Healthy Skinny Bitch, DJ og model Emilie Lilja, og de to livsstilsbloggere Trines Wardrobe og Emily Salomon. De fire piger skulle hver især skabe fem stykker content, om deres passionpoint Fashion, Food og Fitness med fællesskabet som omdrejningspunkt. Det blev bl.a. til lækre og sunde morgenmads opskrifter, sjove træningsøvelser og fællesløb i Kgs Have. Pigerne opfordrede deres følgere til at dokumentere og dele deres bootcamp forløb på Instagram ved brug af #Cheasybootcamp, hvor pigerne løbende motiverede med likes og kommentarer. Kampagnen blev en overvældende succes, der skabte en hidtil uset høj interaktion mellem CHEASY og målgruppen, der førte hele vejen til køledisken.

Hvad sker der med influencer marketing i 2019?

Influencers er blevet en etableret del af marketingmixet, og væksten i disciplinen fortsætter. Fremtiden byder dog på en række udfordringer for alle, der arbejder med influencer marketing.

 • Sæt kroner og ører på værdien
  Vi skal blive endnu skarpere til tracking , afrapportering og evaluering. Kunderne efterspørger i stigende grad helt konkrete svar på, hvor stor en værdi, influencer marketing genererer både på brandingmæssigt og taktisk. Hos Hjaltelin Stahl har vi fokus på at bevise værdien ved bl.a. at benchmarke værdien op imod alternative medieinvesteringer.
 • Hold fast i troværdighed og relevans
  I takt med, at brugen af influencere i markedsføringen vokser, øges også risikoen for udvanding og mætning. Hvor mange kommercielle budskaber kan et interessefællesskab rumme, før vi bliver trætte af det? Hos Hjaltelin Stahl kigger vi i stigende grad efter mindre influencers, som måske ikke har så mange følgere, men som til gengæld har noget helt bestemt på hjerte. Dette øger engagement og autenciteten, da båndet mellem influeceren og dens følgere er kortere og stærkere.
 • Dyrk den gode idé

Strategisk influencer marketing bygger på solidt data- og analysearbejde. Men fakta og logik gør det ikke alene. For vi kan hverken engagere influencers eller følgere uden at kunne levere en god, sjov eller inspirerende oplevelse. Derfor prioriterer vi hos Hjaltelin Stahl det kreative arbejde og idéen – magien – præcis lige så højt i denne disciplin som i alt andet, vi laver.

 

 

[1] https://medium.com/brandsnob-app/influencer-marketing-2019-should-brands-spend-more-on-influencers-7bbb22928d62

[2] Kilde: CPHs årsrapport, 2016

[3] Kilde: Analyse fra iRetail, Young Travelers, 2016

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.