Kongen af kreativitet

Reklamemanden, forhenværende kreativ direktør, Peter Wibroe skulle efter sigende have sagt: ”Du må vælge, om du vil være lort i kongeland eller konge i lorteland“. Han valgte det sidste og blev kongen af dansk reklame i det meste af en menneskealder med koncepter så forskellige som Skatteål og Tuborg Julebryg. MARKET lagde turen forbi palæet i Søllerød til en snak med den nu pensionerede legende.

Hej Peter. Tak fordi du vil tale med MARKET. Lad os bare springe lige ud i det og spørge, hvordan du egentlig fik dine idéer?

Hm. Billedsproget må man hente både i bevidstheden og underbevidstheden. Man suger alting ind og lagrer det et eller andet sted til senere brug. For man kan ikke skabe noget ud af ingenting.
Noget ryger ned i underbevidstheden, og det interessante er, når man kan få elevatoren derned. Fordi der så er en sandsynlighed for, at det også trænger længere ind i modtageren. Spørgsmålet er jo, hvad der får lov at komme inden for … hvad folk gider at have i hovedet. Det er et instinkt, nogle kreative har, uden at de ved det.
Når man er kommet ind gennem nethinden, er der snørklede

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL