Mobil e-handel hæmmet af skærmstørrelse

Europæerne handler mere og mere via mobile enheder, men det er fortsat skærmens størrelse, der afgør, hvor meget forbrugerne handler for på nettet. En opgørelse fra Adobe Index viser, at ordrer via smartphones og tablets er henholdsvis 20 og 9 pct. mindre end på de større PC’ere. Dårlig navigation og dårligt design er en del af forklaringen.

Europæerne handler mere og mere på nettet via mobile enheder, men det er fortsat skærmens størrelse, der afgør, hvor meget vi køber ind for.

Ifølge en Adobes seneste ADI Mobile Retail Report, der bygger på data fra 300 mia. besøg på over 16.000 mobile hjemmesider, er ordrene via smartphones 20 pct, og tablets og 9 pct. mindre end en gennemsnitlig ordre, foretaget fra en desktop PC’er.

Med andre ord er der sammenhæng mellem størrelsen på den enhed, som forbrugeren anvender til at handle på nettet, og hvor stort et beløb, der bliver spenderet i en den enkelte online-butik.

Det er hovedsageligt dårlig navigation og brugeroplevelse, der hæmmer mobil e-handel, som på ingen måde skal afskrives af den grund. For selvom retail-butikkernes online omsætning fra desktop-besøg udgør 74 pct.

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL