Moderne marketing kræver modet til frihed

Teknologi fylder for meget i marketing i dag. Det kan lyde paradoksalt, når det netop er digitaliseringen, der i disse år vender op og ned på spillereglerne for marketingchefer og bureauer. Men i bestræbelserne på at følge med i alt digitalt har mange organisationer forsømt, hvad der fortsat er den vigtigste faktor, mennesket.

Hastighed og uforudsigelighed er kommet for at blive

Når fokus skifter fra analog til digital, betyder det grundlæggende ændringer i måden at arbejde på. Tidligere var marketingarbejdet forholdsvist forudsigeligt og langtidsplanlagt. Baseret på resultaterne fra sidste år lagde man et nyt budget og definerede de kommende opgaver, alt sammen styret top-down (groft sagt). Digitaliseringen har introduceret helt nye forudsætninger, hvor værktøjer til digital markedsføring leverer en øjeblikkelig reaktion fra markedet, som man skal forholde sig til. Marketing er derfor ikke længere en kontrolleret, lineær proces, men et dynamisk univers, hvor der konstant dukker nye informationer og valgmuligheder op.

Lederen skal aktivere selvstændig tænkning

Disse nye grundvilkår betyder, at medarbejderne skal tænke selv og tage beslutninger baseret på de foreliggende data. Det kræver nye kompetencer, en ny kultur, og

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL