Sådan rammer Google AdWords på tværs af kunderejsen

Med Google AdWords kan du nemt nå dine potentielle kunder på tværs af kunderejsen. Jeg vil i det næste give mit bud på, hvordan du kan anvende Google og dens marketingsværktøjer til at påvirke forbrugerne gennem hele rejsen.

Selve kunderejsen kan være en kompliceret affære. Den konkrete købsproces afhænger nemlig i store træk af, hvilket produkt som købet omhandler. Hvis købet er af høj involvering, hvilket typisk ses ved køb af dyre produkter med lock-in effekt og forbundet risici, er købsprocessen oftest lang. På den anden side er køb med lav involvering oftest forbundet med en kortere købsproces. Dette er typisk gældende for køb vedrørende billigere produkter, som ikke er forbundet med store risici.

Der findes mange modeller som gennemgår kunderejsen. Gennem min praktiske erfaring, har jeg dog fundet en klassisk model, udviklet af Engel, Blackwell samt Kollat og sidenhen videreudviklet af Philip Kotler, meget anvendelig. Derfor er dette indlæg skrevet med udgangspunkt i denne klassiske model.

Købsprocessen

Den nedenstående beskrevne købsproces tager udgangspunkt i købsprocessen for høj involverings produkter. Det er vigtigt at have for øje, at modellen ikke skal ses som en fast model. Forbrugerne kan nemlig nemt springe nogle

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL