”Sådan skal marketing og forretning udnytte data revolutionen”. Analyseekspert Morten Mølgaards råd til dig som marketingleder

Gennem de seneste 20 år har Morten Mølgaard arbejdet i krydsfeltet mellem analyse, forretningsudvikling og strategi, både som rådgiver og som intern analysechef, senest hos Dagrofa. Marketcommunity har talt med Morten om, hvilke råd han kan give til dig som marketingleder.

Med en start hos TNS Gallup og herefter The Nielsen Company, fik Morten Mølgaard tidligt i sin karriere styr på analyse-værktøjerne. Herfra gik turen til TELMORE og TDC og en periode som ansvarlig for digitalt salg og selvbetjening hos DONG (idag Ørsted), før Morten de seneste 5 år har været markedsanalysechef hos Dagrofa med fingrene i data og ansvar for at grave guldet frem.

 

Hvad er det vigtigste, der er sket med marketing-analyser i de seneste 20 år?

Der er overordnet sket 4 vigtige ting.

1. Analyser er gået fra at se i bakspejlet til at se ud af forruden

  • Med AI (Artificial Intelligence) og fortsat stigende computerkraft kan analyseafdelingen i stigende grad gennemføre “predictive” og “perscriptive” analytics og dermed svare på, hvad der forventes at ske, samt hvordan vi kan få ønskede udfald til at ske.
  • Det er f.eks.

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL