Udlev brandet

Alle, der arbejder med markedsføring, nærer nok en drøm om en virksomhed, som tager udgangspunkt i brandets værdier i alt, hvad de i virksomheden siger og gør. Og hvor reklamekampagnens budskab bakkes op af medarbejdernes adfærd, hver gang kunderne har kontakt med virksomheden. Denne artikel er ment som inspiration til virksomheder, der ønsker at arbejde med en helhedstilgang til branding og lukke gabet mellem det, de kommunikerer, og den oplevelse, kunderne reelt får, når de er i kontakt med virksomheden.
 I takt med, at det er blevet sværere at opbygge præference og loyalitet hos kunderne gennem reklame, er det blevet nødvendigt at udvide begrebet branding og tage alle de kontaktflader, der påvirker kunden, i betragtning, når man udformer sin markedsføringsplan.

Det manifesterede brand

Kundernes oplevelse af et brand skabes af alle de indtryk, de får i kontakt med virksomhedens produkter, salgskanaler, medarbejdere og markedsføring. Brandets styrke ligger derfor ikke kun i, hvor godt det kommunikeres ud. Styrken findes især i den sammenhæng, der er mellem det, virksomheden siger om sig selv, og den oplevelse, kunderne får i hver kontakt med virksomheden (Se figur 1).