Marketing, klima og kommunikation – en udfordring for virksomhederne

Udfordringen består ikke kun i, at der er mange forskellige klimadiskurser at forholde sig til, men også i at disse diskurser ikke bare er information - de er også symbolske handlinger.

Selv om finanskrisen eller den økonomiske krise stadig raser med faldende aktiekurser og boligpriser, lavere omsætning og flere afskedigelser til følge, har vi ikke fuldstændig glemt det issue, vi var så optaget af umiddelbart før: de globale klimaforandringer. Det er som om, vi trods alt stadig kan skelne mellem hvad, der truer os på kort og på langt sigt. Finanskrisen eller den økonomiske krise er sikkert ovre inden for en ganske kort årrække, hvorimod konsekvenserne af klimaforandringerne formodentlig vil række flere årtier ud i fremtiden.

Det betyder nye vilkår for erhvervslivet og virksomhederne - blandt andet i relation til markedsføring og markedskommunikation. Hvori består udfordringen? Er vi på vej mod en ny trend, som man kan kalde for klimamarketing?

En udvikling i fire tempi

Den amerikanske forsker Andrew J. Hoff-man skelner i From Heresy to Dogma: An Institutional History of Corporate Environmentalism (2001) mellem fire faser i institutionaliseringen af miljøtænkningen i amerikansk erhvervsliv.

Den første fase, industrial environmentalism,

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL