Tid til næste digitale opgradering?

I mange år har kreative kompetencer været nok, når en virksomhed skulle vælge bureau. Sådan er det ikke mere. I en stadig mere digital verden skal reklamebureauernes digitale kompetencer opgraderes.

IT og digitale investeringer bør betragtes på lige fod som alle andre investeringer.

Vi skal undersøge ny teknologi og bruge den, hvor det giver mening, men der er en hårfin balance mellem at gå foran og høste fordelene først og på den side lade sig forføre og investere uden at have en forretningsplan.

Her har vi som rådgivere en vigtig rolle.

En webløsning er fx ikke kun kreativ: Den skal drive organisk trafik, indsamle information og permissions, fastholde og inspirere, samtidig med at den understøtter de konverteringspunkter, vi har valgt.

En webshop skal indfri vores marketinginvesteringer og kan begrænse omkostninger ved at integrere med varelager, logistik, produktion og meget mere.

Vi skal se de digitale platforme som bare én brik i helheden, og det er vores styrke, da vi slipper for at skulle tage stilling til, om vi er et webbureau, reklamebureau eller for den sags skyld en konsulentvirksomhed. Vi er et hybrid-bureau.

Så hvis man nu prøvede at betragte det som et økosystem, web, apps, mail, chat, sociale profiler etc., der komplementerer det tidligere set-up og virksomhedens offline tilstedeværelse, så tænker jeg, at vi nærmer os et bedre udgangspunkt.

Når udviklerne skærer et hjørne, siger vi, at de skaber teknisk gæld, det får projektet hurtigere ud over rampen, men det svarer til, at en murer bruger dårlig mørtel.

Man får et ustabilt miljø, medmindre man går tilbage og udbedrer. Mange digitale infrastrukturer skal vedligeholdes lige så meget som bygninger.

Vi skal derfor som gode rådgivere være med til at skabe gennemsigtighed og insistere på ordentlig kvalitet.