Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

3 trin til et App design dine brugere vil elske

Det er nødvendigt at finde ud af, hvordan en digital løsning skal skabe værdi for brugeren, før det er muligt at finde ud af, hvordan den skal skabe værdi for virksomheden.

One size doesn’t fit all

Der findes masser af gode UX-strategier, men der findes ingen universel løsning eller model, der kan bruges på alle typer projekter. Dit valg af strategi afhænger af virksomhedens indsigt i eget marked, brugerne, der befinder sig i markedet og validiteten af den indsamlede data. Det betaler sig med andre ord at tænke brugerens og virksomhedens behov sammen fra starten.

Når behovene er afstemt, skal du vælge en proces med udgangspunkt i Lean UX, Design Thinking eller et afgrænset designsprint, og så er du ellers klar til at arbejde i detaljen med prototype, brugertests og rejse til markedet.

Brugertests betaler sig

Selv de mindste virksomheder har råd til en lille brugertest, og det er under alle omstændigheder dyrere at lade være. Større virksomheder med tilsvarende større budgetter har selvsagt råd til at gå mere i dybden. Det vigtigste er at finde en balance mellem virksomhedens ambition og brugernes behov på baggrund af budgetter, time to market-strategi og digital modenhed i virksomheden eller en branche som helhed. Projektchef i House of Code, Sandra Newham, der i øjeblikket bruger det meste af sin tid på Mosson (en virksomhed, der søger at digitalisere hestebranchen), uddyber:

”En apps primære funktion er at gøre hverdagen lettere for brugerne, men med Mosson søger vi at revitalisere en hel branche. Det kræver, at vi tænker alle ender af markedet sammen med forretningsmodel og app-udvikling allerede fra starten.”

Den danske hestebranche er traditionelt set meget analog, og stalddriften har ikke rykket sig væsentligt, siden travhestene flyttede på landet for at opnå større trivsel. Galophestenes performance har i samme periode stået anderledes stille. Der er med andre ord potentiale for ny teknologi omkring stalddriften, der på én og samme tid kan løfte kommunikationen i branchen og hestenes performance.

Mossons app bliver ifølge projektchefen et samlende værktøj, der kan bruges på tværs af branchen til bl.a. optimering af træning, stalddrift og løb. Planen er kort og godt at digitalisere hestebranchen og gøre livet lettere for alle – fra opdrættere til trænere, dyrlæger og medarbejdere.

Agil udvikling er ikke nok

Det er efterhånden gået op for de fleste virksomheder med en digital profil, at agile udviklingsprocesser er afgørende for at følge med markedet i en tid, hvor hastigheden af digital innovation er eksponentielt stigende. Men det er ikke længere nok at tænke agilt alene i udviklingsafdelingen.

Agiliteten skal tænkes helt ind i kerneforretningen. Kun på den måde bliver virksomheden i stand til at agere i et tempo, der modsvarer udviklingen blandt brugerne og i markedet. Succesfuld forretningsudvikling handler til syvende og sidst om evnen til løbende at blive klogere på egen forretning via indsigter i målgruppen og friheden til at justere strategien herefter.

Det kommer særligt til udtryk blandt de ”nye entreprenører”, der søger at ændre selve infrastrukturen på et marked, og ofte på få år forandrer hele brancher med nye teknologier. I Mosson har den agile tænkning altid været en del af virksomhedens DNA, og folkene bag valgte derfor også bevidst at trække udviklingskonsulenter ind allerede omkring overvejelserne af den grundlæggende forretningsmodel, fortæller direktør i Mosson, Julie Liv:

”Mosson har identificeret et behov i hestebranchen, set en teknologisk mulighed og trukket de rette partnerkompetencer ind til at løse opgaven. Det gør, at vi kan bevæge os hurtigt og smart, uanset om der er tale om udviklingskompetencer, projekt- og processtyring eller kendskab til branchen. Det gør også, at vi kan fokusere 100 % på at skabe værdi for branchen.”

Selve idéen til app’en er opstået på baggrund af indsigter i zoologiske haver hvor Julie Liv og søsteren Maria Morin, i forbindelse med et tidligere projekt, havde lejlighed til at sætte sig ind i dynamikkerne omkring pasningsbehov og arbejdsgange. Og det er lige præcis den tilgang, der skal til, hvis man som digital virksomhed vil kunne bevæge sig agilt, mener Mosson-direktøren:

”Vi opdagede, at kommunikationen omkring arbejdsgangene var nøglen, overførte vores viden til en branche med et tydeligt digitalt potentiale og fokuserede på at skabe positiv forandring for stalddriften blandt udøverne og for sporten generelt. Vores energi er næsten udelukkende gået til at undersøge behov, udfordringer og drømme om fremtiden, mens vores partnere har gjort dét, de er gode til.”

Mosson er i fuld gang med at teste prototypen og forventer at være klar med den første version af app’en i løbet af første kvartal af 2018.

Fakta:

Mosson er drevet af søstrene; Julie Liv og Maria Morin, og virksomheden har hentet finansiering hos Capnova, en mindre gruppe private investorer og Vækstfonden. Omkring virksomheden er der etableret et advisory board bestående af kompetencepartnere og branchespecialister. Den agile organistionsstruktur udmærker sig ved lave lønomkostninger, hurtig opbygning af viden og erhvervelse af specialistkompetencer.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.