E-handlen blomstrer

Men hvor sunde er rødderne - og hvad med vækstpotentialet?

Internettet er en handelsplads, som er kommet for at blive. Men ikke alle produkttyper egner sig til e-handel, og ikke alle forbrugere er motiverede for at handle online.

Ifølge Danmarks Statistik havde 9 ud af 10 danskere (89%) i alderen 16-74 år adgang til Internettet i 2007. 7 ud af 10 internetbrugere (69%) har e-handlet på et eller andet tidspunkt og over halvdelen inden for de sidste 3 måneder. Til sammenligning var det omkring årtusindeskiftet kun 6 ud af 10 danskere, der havde adgang til Internettet, og under halvdelen havde prøvet at købe online. Selvom Internettets andel af den samlede detailhandel langt fra er oppe på det niveau, som dets mest positive fortalere havde spået - nogle forudså ligefrem, at de traditionelle fysiske butikker helt ville forsvinde fra bybilledet - så er der næppe mange detailhandlere i dag, der er i tvivl om, at Internettet som handelsplads er en konkurrencefaktor, som langt de fleste brancher er nødt til at tage alvorligt.

Men inden man kaster sig hovedkulds ud i markedsføring via internettet, er det dog værd at bemærke, at e-handel ikke er lige udbredt indenfor alle produkttyper,

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL