Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Er årsberetningen gaaab eller wow?

En årsberetning, der redegør for det forløbne år i virksomheden, foreningen eller organisationen, er en del af den visuelle identitet og er med til at styrke brand og PR. Men design, tekst og papir skal vælges med omhu, hvis anstrengelserne og omkostningerne skal skabe resultater og give omtale i medierne.

I 2003 fik jeg en årsberetning mellem fingrene, som de ikke ville slippe. Mmmm – lækkert –blød hud… Det var toiletsædeproducenten, Pressalit, der have valgt papir med gummioverflade til omslaget og det skulle få modtageren til at tænke lækker blød hud på smarte og kreative toiletsæder – og det virkede. Årsberetningen blev udstillet og beundret på grafiske udstillinger og mange kontaktede Pressalit for at få fingrene i den bløde og flotte tryksag med de smukke billeder og det lækre papir.

IKKE NOGET AT SKRIVE HJEM OM

I mange år var der ellers ikke meget at skrive hjem om, når årsberetningerne blev sendt på gaden og til pressen. Kedeligt design, tørre tal, direktionen i jakkesæt og måske en enkelt nydelig kjole – det var da så forudsigeligt. Det kan ellers være en kostbar affære at producere en årsberetning – nogle gange flere hundrede tusinde, så hvorfor ikke få noget for pengene og giver modtagerne en oplevelse.

EN GOD HISTORIE MED RIGTIGE MENNESKER

Storytelling, rigtige mennesker, produkter, design, papir og indpakning skal gå op i en højere enhed, når man planlægger, udvikler og designer en årsberetning. Den skal med stolthed, profilere virksomheden og visionerne hele året, skabe god PR og være værd at gemme.

Foto: Direktionen i Danish Crown i dejligt afslappede og relevante rammer

DANISH CROWN OG BØFFERNE BAG

Det er der heldigvis efterhånden mange virksomheder der har indset og blandt dem er Danish Crown, der sammen med deres designbureau CZoo har vundet hæder og ære for flere af de mest kreative om omfattende årsberetninger i nyere tid.

Foto: Danish Crowns årsrapport 2012/13, ‘Being Part of a Group’

Én af dem er ’Being Part of a Group’, Danish Crowns årsrapport 2012/13. Designbureauet Creative ZOO udformede rapporten som en sammenhængende bogblok med 5 bøger fyldt med fantastiske fortællinger i ord og billeder om markedet, forandringerne, arbejdspladserne, værdikæden og måltidet. Bagest ligger regnskabstallene i et overskueligt, selvstændigt hæfte.

5 Tips til en spændende og gemmeværdig årsberetning:

1. Hvem skriver du til?

Definer målgruppen, tilpas stil og tone og skal rapporten have et tema?

2. Hvad skal du skrive om?

Hvad skal årsberetningen omhandle? – Resultatet, visioner, succeshistorier, personlige profiler, glade kunder og medarbejdere mm.

3. Valg af design

Retro, scrapbog, stilfuld, konservativ, højtidelig? Kan produkterne – sko, øl, hundemad – bruges kreativt som grafik i stedet for almindelige grafer og diagrammer?

4. Papirvalg

Vælg noget der passer til produkt, stemning og målgruppe – og gerne et mix af forskellige kvaliteter i forhold til fotos og tekstmængde.

5. Pak det ordentligt ind

Husk emballagen og indpakningen så den matcher indhold og giver modtageren en oplevelse.

Det behøver ikke at være dyrt at skabe opmærksomhed.

Se lærerige og kreative eksempler på årsberetninger her:

https://mailchimp.com/2015/#new-integrations

http://czoo.dk/cases/danish-crown-aarsrapport-1314/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.