Er årsberetningen gaaab eller wow?

En årsberetning, der redegør for det forløbne år i virksomheden, foreningen eller organisationen, er en del af den visuelle identitet og er med til at styrke brand og PR. Men design, tekst og papir skal vælges med omhu, hvis anstrengelserne og omkostningerne skal skabe resultater og give omtale i medierne.

I 2003 fik jeg en årsberetning mellem fingrene, som de ikke ville slippe. Mmmm – lækkert –blød hud… Det var toiletsædeproducenten, Pressalit, der have valgt papir med gummioverflade til omslaget og det skulle få modtageren til at tænke lækker blød hud på smarte og kreative toiletsæder – og det virkede. Årsberetningen blev udstillet og beundret på grafiske udstillinger og mange kontaktede Pressalit for at få fingrene i den bløde og flotte tryksag med de smukke billeder og det lækre papir.

IKKE NOGET AT SKRIVE HJEM OM

I mange år var der ellers ikke meget at skrive hjem om, når årsberetningerne blev sendt på gaden og til pressen. Kedeligt design, tørre tal, direktionen i jakkesæt og måske en enkelt nydelig kjole – det var da så forudsigeligt. Det kan ellers være en kostbar affære at producere en årsberetning – nogle gange flere hundrede tusinde, så

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL