Lad dine kunder se dine produkter i deres eget hjem – direkte fra din webshop

Når kunder besøger din hjemmeside, kan Augmented Reality (AR) få dem til at knytte sig følelsesmæssigt til dit produkt, så du styrker sandsynligheden for et salg. En simpel teknologisk løsning gør det muligt at integrere AR direkte i din hjemmeside, og det kan du bruge til at nudge kunderne til køb via involvering med en digital udgave af dit produkt.

Du kan nemt integrere 3D-modeller af dine produkter på dine websider, så kunder, der bruger mobiltelefon eller tablet, kan placere produkterne i deres eget hjem via Augmented Reality.

Det øger teoretisk den følelsesmæssige tilknytning til produktet, styrker præferencen for dit brand og gør det sværere for kunden at vælge et andet produkt. Samtidig har det under corona vist sig at være en god måde at vise produkter frem, når forbrugerne er tilbageholdende med at besøge fysiske butikker.

I Virsabi kalder vi det WebAR. I praksis betyder det, at kunden på sin telefon eller tablet kan se, hvordan en sofa, en lampe, en vandhane, et tv eller et hvilket som helst andet fysisk produkt tager sig ud i det miljø, kunden er i. Kunden kan bevæge sig rundt om produktet og se det fra alle vinkler. Og når først de har set den helt rigtige designerlampe hænge over deres spisebord, bliver det følelsesmæssigt sværere at erstatte den med et andet produkt. Samtidig kan det for en webshop være med til at mindske antallet af returvarer.

Fra fadølsanlæg til møbler

Lamperne er ikke et tænkt eksempel. For Louis Poulsen har vi udviklet en app, hvor brugerne ikke bare kan vælge forskellige lamper, men også kan vælge forskellige varianter og farver af de enkelte modeller. Det gør det nemmere for kunden at træffe en beslutning om, hvad der passer bedst til hjemmets øvrige interiør.

Møbler og øvrigt inventar til hjemmet er oplagt til WebAR, og vi leverer blandt andet også AR-modeller af havemøbler til Jacobsen Plus. Med en telefon i hånden er det nemt at se, hvordan et havemøbel tager sig ud på terrassen, inden man trykker køb.

Men mulighederne er uendelige og vi har modelleret så forskellige produkter som fadølsanlæg, ladestandere til busser og en Tesla. Du kan se hvordan det virker med et udvalg af forskellige produkter på virsabi.com/webar.

Hvordan foregår det i praksis

For brugerne: Når kunder klikker på et billede af produktet, skal de acceptere brug af kameraet. Herefter skanner kameraet rummet, og med et klik på skærmen placeres produktet i synsfeltet. Produktet kan skaleres, flyttes og drejes til det står rigtigt. Nu kan du se det fra alle vinkler og bevæge dig rundt om det.

For ejeren af hjemmesiden: Produktbilledet på din hjemmeside skal linke til en USDZ- eller glTF-fil, som du har uploadet i dit bibliotek. USDZ virker på iOS og glTF på Android, og de er i virkeligheden en slags ZIP-filer, der indeholder pakker, som tilsammen udgør 3D-modellen. Når filen aktiveres, fungerer den som en ny blank side, der aktiverer kameraet på telefonen eller iPad’en. Det er ikke nødvendigt med hverken en app eller en extension til browseren. Det virker bare!

1-1 af produktet

Filerne kan være 100% nøjagtige digitale kopier af dit produkt. Ofte benytter vi eksisterende 3D-modeller fra produktionstegningerne, så proportionerne bliver 100% korrekte. Selv hvis du ikke har en 3D-model, kan vi modellere produktet ved hjælp af billeder og 2D-tegninger. Med iPad pro 11 og 12.9 har Apple indbygget nye funktionalitet til at understøtte mere avancerede USDZ-filer. Det betyder, at vi snart kan forvente filer med bevægelser og funktionalitet. Det kan du se et første eksempel på, hvis du klikker på runkapslen i bunden af virsabi.com/webar.

Teknologien er klar, og forbrugerne er klar. Om få år vil kunderne forvente, at de på den her måde kan teste deres produkter digitalt, inden de køber dem.

leg med eksempler af WebAR modeller her www.virsabi.dk/webar/