Sådan timer du din pressemeddelelse bedst muligt

Indeholder din pressemeddelelse en interessant historie eller udvikling, har du en god forudsætning for at få dit budskab behandlet og ende i mediernes spalter. Men der er tidspunkter, hvor det kan være mere optimalt at sende den på end andre. Læs her, hvornår du bedst får redaktionernes opmærksomhed.

Journalister og redaktører modtager hver eneste dag ofte et væld af pressemeddelelser. Som redationschef på Ritzau Fokus – et specialnyhedsbureau ejet af Ritzaus Bureau - får Bettine Romme Andersen på en almindelig dag mange henvendelser, som hun skal forholde sig og tage stilling til sideløbende med den dynamiske dagsorden, nyhedsstrømmen og verdens øvrige gang.

’’Det ligger selvfølgelig indbygget, at pressemeddelelsen kan drukne i dagsordenen, og at der ikke er nogen ledige hænder på redaktionerne til at beskæftige sig med lige netop det,’’ siger hun og fortsætter:

’’Men begivenheder, som ligger længere fremme i tiden, kan man måske netop bedre planlægge sig ud af ved at holde øje med, hvad der ellers kan gå ind at konkurrere med opmærksomheden,’’ tilføjer Ritzau Fokus’ redaktionschef.

Nyhedsredaktør på Ritzaus nyhedsredaktion Søren Lassen understreger, at hvis nyheden er god nok, så bliver den skrevet. Men er der en begivenhed, der fylder

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL