Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

3 fejl man bør begå for at få succes med digital transformation

Forretningsmodeller, kundernes købsadfærd, måden vi kommunikerer på og hvordan vi indretter vores virksomheder ændres heftigt i disse år som følge af digital transformation. 90% af alt data i verden er skabt de seneste 2 år, ifølge IBM og ser vi på Google trends er søgninger efter ordet ’digital transformation’ steget 1800% på 1 år.

1. Gå tilbage til en fuser

For 10 år siden holdt jeg et foredrag om, hvordan Facebook ville ændre vores måde at kommunikere på. Jeg blev grinet af scenen. Som en af tilhørende sagde ”Folk gider ikke Facebook og det vil aldrig slå igennem Danmark.”

For 5 år siden mente jeg ikke virksomheder nogensinde kunne få return on investmentved at være aktive på sociale medier, fordi det handler om relationer. I dag er de en fast del af pakken, når du vil skabe leads og salg, da deres big data algoritme giver value for money.

For 3 år blev der nedlagt veto, da jeg ville oprette flyver-stillinger, hvor medarbejdere havde flere kompetenceområder på én gang og var tilknyttet både vores AdWords og SEO-afdeling. I dag arbejder vi på, at alle i huset får multi-skills.

Alt for mange virksomheder er bange for at begå fejl – og har man prøvet noget én gang, så siger de ofte ”Det har vi prøvet før”.

Men udviklingen går så hurtigt så, hvis du prøvede – og fejlede – for 3 år siden, skulle vi så ikke prøve igen? Du skal både turde fejle og være vedholdende i den digitale transformation.

2. Stol aldrig på din succes

I 2005 blev YouTube lanceret. Samme år præsenterede Netflix et af deres stærkeste resultater i forhold til overskud. De havde lige vænnet kunderne til at modtage og sende DVD’er med posten og havde opbygget et stort udvalg af film.

Så, hvad gjorde Netflix samme år? De begyndte deres transformation mod en 100% digital forretning og gik fra at udbyde DVD’er over til video on demand. I 2011 stoppede de helt med DVD og tabte på ét år 209 mio. $ og havde et lille overskud på 17 mio. Men i 2014 var Netflix’s overskud på 269 mio. $ – og i øvrigt en all time record.

Netflix troede på, at de skulle være digitale for at overleve på langt sigt og de fortsatte – velvidende, at det ville koste dem dyrt på den korte bane. I dag er de ikke alene 100% digitale, men de indsamler og bruger data til at lave content, forbedre brugeroplevelsen og holde sig på toppen. Serien, House Of Cards er et godt eksempel på, hvor produktionsselskabet sagde nej til en 4. sæson. Netflix insisterede på at producere 4. sæson. De kunne se i data at interessen var stor og købte rettighederne.

En af vores største udfordringer, når det går godt, er at bilde os selv ind, at det hører op. Fordi det kræver, at vi kommer ud af vores komfortzone.

3. Kør uden et road map

Vi er et digitalt bureau og har arbejdet med digital transformation siden vi blev grundlagt for 10 år siden. Men i år har vi øget farten.

Udfordringen for mange virksomheder er, at det ikke nødvendig er dem, der skal lede udviklingen, der ved mest om digitale forretningsmodeller og kundernes nye købsmønstre. Ovenikøbet er der sjældent et køreklart road map. Den digitale transformation sætter derfor mange ledere i en situation, hvor:

  • De skal lede en virksomhed, men har ikke kompetencerne
  • De kan ikke søge råd i deres normale cirkler
  • Kompleksiteten er så stor, at de ikke kan slå svaret op på Google

Hvis du for eksempel er salgschef og salgstallene går den forkerte vej, kunder ændrer adfærd, account managers oplever større barrierer, salgsprocessen er længere og det bliver sværere at arbejde med en pipeline.

Hvad er dine muligheder? Fyrer du halvdelen, nedgraderer din egen indflydelse, og ansætter flere kræfter inden for IT og digital markedsføring?

Det er et svært valg, især uden et roadmap. Men som Netflix-eksemplet viste, ved du, at det er den vej, der ultimativt vil sikre virksomhedens overlevelse.

Sæt gang i processerne, men det handler om timing

Så, hvad gør du så?

For 3 år siden var vi ikke klar til multi-skills og flere kompetenceområder. Det er vi i dag – og som mange andre virksomheder nedbryder vi siloerne. Vi har nedlagt vores silo specialistenheder (AdWords, SEO, content marketing, marketing automation og web analytics) og er i dag mere kundefokuserede og hybride.

De fleste kunder ser din virksomhed som én enhed; de går ikke op i, hvad du kalder hver afdeling. De vil bare gerne have svar på deres spørgsmål og kompetent rådgivning.

Det er en proces, der kræver vedvarende kommunikation, de rette IT- og kommunikationsplatforme og masser af gentagelser, da vi ændrer på folks vaner. Derfor har vi daglige træningssessioner, online videndeling, ugentlige undersøgelser af hvor tilfredse medarbejdere er, og snart erstatter vi den årlige MUS samtale med handlingsorienterede 3-måneders mål. Vi har ansat to studerende, der har skrevet en bestseller bog om at være Top Student og de er i gang med at udvikle nye læringsrutiner og programmer for os.

Vi skal automatisere og dokumentere

Når man ryster en organisation på den måde som vi gør, opdager man, at der er et stort behov for processer og metoder. Og for dokumentation. For med dokumentation kan vi automatisere og blive dygtigere.

Hvis du har en medarbejder, der får 40.000-80.000 i løn om måneden og han stadig laver sine egne PowerPoint præsentationer – uden i øvrigt at være særligt god til det – er den tid så godt givet ud?

De mange teknologier, rapporter og data vi har adgang til betyder, at der kan være meget manuelt arbejde. Derfor skal vi kortlægge skills og opgaver.

Kortlæg dine skills – og vend dem så på hovedet

Du kan se din vertikale opbygning i A, B og C skills eller opgaver. A er hardcore skills, der kræver mange års erfaring, B er dem du kan lære på 3-5 måneder og C er dem du kan lære en studerende på 2 timer eller mindre. Hvis du så tager den her vertikal og vender den horisontalt har du dine multi-skills.

Alle C opgaver kan, når de er dokumenteret, overføres til andre. B opgaver kan give værdi i form af procesoptimering til A-opgaver, men der vil også være en del af disse, der kan laves af andre, når de er dokumenterede. På den måde kan du hellige dig A-opgaver. Og blive specialist-generalist.

Digital transformation er en on-going proces

Mit bedste råd er at finde tre områder du kan starte på – og lyt så til den feedback du får. Test det og se, hvor du skal ind og modne. Det er okay, at der er modstand – det betyder, folk er engagerede.

Du ved I er godt i gang, når du pludselig har en række frontløbere blandt de ansatte, der tror på, at det kan lade sig gøre. Målet for os er at skabe en anderledes arbejdsplads, hvor vi med små skridt hele tiden kan være foran.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.