Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Er der et alternativ til Amazon?

Danske virksomheder, der beskæftiger sig med internethandel, står nu over for et valg. Skal man hoppe med på Amazon bølgen, eller er der andre alternativer?

Allerede nu har Amazon indtaget store markedsandele i flere europæiske lande. Ifølge Børsen har Amazon taget 30% af den samlede internethandel i Tyskland & Frankrig, imens det ’kun’ er 25% af handlen i Storbritannien. I Danmark er det indtil videre et lille tal som 1,9%, men mange af vores skribenter i dette temanummer om Amazon mener, at det ikke varer længe, før Amazon også får styr på leverancen og dermed kan indtage en større andel på det danske marked.

Man har allerede set et modspil mod Amazon i Holland & Belgien, hvor markedspladsen Bol.com har indtaget en stor del af markedet og fået massiv lokal succes. Herhjemme er der også spillere, der er godt forberedt.

En af dem er onlinebutikken Wupti.com, som gerne vil være et dansk alternativ til Amazon. Mange kender sikkert Wupti.com som landets største elektronik- og hårde hvidevare-leverandør på nettet. Virksomheden er ejet af Salling Group, og den er nu i gang med at skabe Danmarks største markedsplads, som skal være et dansk alternativ til udenlandske konkurrenter.

Marketcommunity.com har talt med Michael Ejby, som er ansvarlig for Wupti.com. Michael Ejby fortæller, at planen er at forene de danske online-butikker og skabe en samlet dansk markedsplads for danske og internationale online-butikker, som kan have gensidig gavn af hinanden.

Målet er at skabe en tryg og troværdig platform for både køber og sælger. Blandt andet ved at dele handelsdata og andre informationer med sælgerne på markedspladsen. Jo bedre Wupti kan støtte sælgerne på markedspladsen med data og rådgivning om, hvordan de skaber den bedste kundeoplevelse, jo bedre kan alle blive til salget og til at forstærke relationerne til slutkunderne.

“Mange virksomheder har indtil nu været vant til at styre deres egen webshop, og skal måske lige vænne sig til at være på en handelsplatform, hvor prissætning og vareinformation er tydelig og markant. Vi oplever dog, at vores sellers er rigtig gode til det. Hos Wupti vil det som udgangspunkt være den virksomhed, som har den laveste pris, på det valgte produkt, som kunden vil først vil møde – det er den samme procedure, som gør sig gældende på de større konkurrerende sites”, fortæller Michael Ejby.

Wupti vil samtidig også sikre sig, at de besøgende på Wupti.com får et så stort udvalg som overhovedet muligt, med de bedste priser og ikke mindst de bedste leveringsmuligheder. Samtidig vil der selvfølgelig også være god kundeservice, som netop de danske online-butikker kan være garant for, tilføjer han.

Siden lanceringen af markedspladsen har Wupti udvidet sortimentet fra 30.000 til over 500.000 produkter. Derudover har de opnået et besøgstal på 1 mio. besøgende hver måned, og med en konverteringsrate på +3% ser det ud som om, Wupti.com er på rette kurs.

”Vi mener, at mange vil finde tryghed i en dansk håndteret markedsplads, som er gennemsigtig og prisvenlig både for virksomhederne, der sælger og for de besøgende”, siger Michael Ejby og slutter med at slå fast: “Det er måske præcis det, der skal til, hvis man vil være modspiller til eksempelvis giganten Amazon på det lokale marked”.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.