Hvad er psykologien bag stærke brands?

Af Adam Stasiak og Lars Pynt Andersen

Der findes ikke kun én, men flere typer af stærke brands. Denne artikel præsenterer 4 overordnede branding strategier, med hver deres rationale og bagvedliggende psykologi. Det er kendetegnende for disse 4 strategier, at de repræsenterer en bevægelse i marketing og branding, der går fra en snæver fokus på produktet og kategorien til en bredere orientering mod hvad man kunne kalde forbrugerens livsverden – alt det, som omhandler forbrugerens eget liv, tanker, følelser og hvad der interesserer dem og er interessant og personligt meningsfyldt for dem.

En bevægelse, der går fra brandet, som en markedsleder som signal i sig selv, over produktets fordele, igen over følelser som luksus, livsstil og image-leg til brandet som en holdningsposition, der kan brandet personligt relevant som identitets- og image- markør og meningsfuld i forhold til aktuelle samfundsmæssige og kulturelle spændinger.

 

Figur 1: 4 forskellige brandingstrategier.

Det er også kendetegnende for disse 4 branding strategier, at de repræsenterer en historisk udvikling i branding og retninger indenfor branding. De 4 strategier er på sin vis udviklet og adapteret kronologisk efter hinanden og de

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL