Hvordan er Amazon blevet så gigantisk?

WIN ONLY WHEN CUSTOMERS WIN:  er en let omskrivning af sidste linie i Amazon Doctrinen, den fulde ordlyd er: Above all else, align with the customers. Win when they win. Win only when they win.

Det kendetegner Amazon at de tænker forbrugeren ind i alle dele af deres forretningsstrategi. Det gælder også i forhold til datadreven innovation, som Amazon forudså at de ville komme til at arbejde med allerede ved deres børsnotering i 1997 – den gang kaldte man det bare ’collaborative filtering’.

 

Formålet for Amazon har fra begyndelsen været at udvikle bedre løsninger til forbrugeren og ikke sekundær anvendelse af forbrugernes data. Derved adskiller Amazon sig fra en række andre sammenlignelige virksomheder som Google og Facebook, fordi Amazon for eksempel ikke sælger data videre til anden part. Amazon bruger sine data om forbrugerne til at udvide til nye forretningsområder. Hvor Amazon før var en boghandel på nettet, der udvidede til også at sælge andre produkter; så er de nu også selv skabere af indhold på Primevideo, de har en musikstreamingstjeneste, og de lancerer løbende nye produktlinjer inden for de samme kategorier, som de bedst sælgende brands på deres platform. Et af

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL