Corporate design – who cares?

Vil vi kommunikere klarere, enklere og smukkere - eller er vi i virkeligheden bare narcissister? Corporate design er i hvert fald et fænomen, der kan bringe sindene i kog. Her er nogle af de problemstillinger, som det typisk bringer op til overfladen.

Hvem bliver fanget af design?

Virksomheder bruger mere tid og flere penge end nogensinde før på grafik, arkitektur, indretning, farvesætning osv. osv. Denne optagethed af det ydre er ikke nødvendigvis ensbetydende med overfladiskhed, for mange kigger også seriøst på 'det indre', fx virksomhedens værdier og historie. Og sammen med professionelle identitetsarkitekter arbejder de typisk ud fra den opfattelse, at de symbolske udtryk skal have en direkte relation til det, der er 'inden i' organisationen. Corporate designprojekter drives således af et ønske om at udvikle symboler, som 'fanger' organisationens 'essens' - og naturligvis af en forestilling om, at der en interesse for at høre om virksomheden derude.

Forsøgene på at skabe corporate design, der kan repræsentere og kommunikere de mere abstrakte dimensioner af virksomhedens 'selv' bliver med andre ord grebet meget seriøst an. Vigtigheden af, at virksomhedens identitet kan ses og høres overalt, anfægtes ikke. Og den overbevisning fører til en antagelse om,

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL