Derfor skal vi ikke frygte Kunstig Intelligens

De sidste par år er vi næsten dagligt blevet bombarderet med artikler om, at robotterne overtager og at automatiseringen sætter ind alle steder i vores samfund og erstatter vores jobs. Og ja, robotterne og den kunstige intelligens sætter ind mange vegne. Teknologien kan ikke bare forudsige udfald og automatisere processer. Den kan også genkende ansigter, din stemme og oversætte sprog.

Og skal vi så frygte teknologien?

Man kunne næsten tro det, hvis man lytter og tager konklusionerne fra de analyser om fremtidens arbejdsmarked, der har været fremme de seneste par år. Analyser har peget på, at 35 procent af arbejdspladserne i Storbritannien vil være udsatte. Og en anden undersøgelse har peget på, at 47 procent af de amerikanske jobs vil forsvinde over de næste 10-20 år på grund af automatisering af arbejdspladserne.

Men set fra min stol som professor i kunstig intelligens, så opvejes dommedagsprofetierne af en lang række fordele, som jeg har prøvet at liste op her:

Social intelligens er stadig overlegen

En af de vigtigste årsager til at vi, hverken som samfund eller arbejdstager skal frygte teknologien er, at kunstig intelligens (Artificial Intelligence) kommer til kort overfor det, der betyder

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL