Findes der en kur mod banner-blindhed

Vi bruger rundt regnet 1 milliard om året på bannerannoncering i Danmark. Men de ombejlede forbrugere vender det blinde øje til. Efterhånden er 1 klik pr. 1000 eksponeringer en ok rate. Kan det blive ved sådan, eller kan vi gøre noget? Her er et par uvidenskabelige observationer og påmindelser.

Når vi skulle i biografen, da jeg var dreng, var der altid én, som sagde: "Skynd dig lidt, vi skal nå at se reklamerne …" Ja, du læste rigtigt. Reklamerne var noget, man skyndte sig for at se. De var måske ikke lige så spændende som Indiana Jones, men næsten. Kan vi blive enige om, at sådan er det ikke mere? Hverken i biografen, på tv, i radioen eller på nettet. Selv om det stadig er et mindretal, der aktivt siger nej til reklamer, er de ingen attraktion i sig selv.

Den sunde forbruger

Inden vi river os i håret i frustration, kan vi glæde os over, at det til syvende og sidst er et udtryk for sundhed hos forbrugeren. Eller rationel apati kan man sige. Ethvert medie gennemløber stort set samme cyklus. Fra "Se, det er noget nyt" til "Hvad kan jeg bruge

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL