Tag dine tæsk og gå i skammekrogen

Du tænker måske, at det altid handler om respons, dialog og imødekommenhed, når virksomhedens barometer står på shitstorm? ”Vi svarer hurtigt og høfligt på alle platforme. Og hvis det går HELT galt, giver vi en undskyldning på Facebook. Så tropper vi op med en lille symbolsk gave, og satser på tilgivelse. Måske kommer vi styrket ud af stormen?”

Paradigmet dialog fylder meget i lærebøger om krisekommunikation og SoMe instrukser. Mange kommunikationsfolk kender f.eks. Frandsen og Johansens  Krisekommunikation – når virksomhedens omdømme er truet (2007) fra deres pensum. I denne grundige indføring i krisekommunikation kan vi lære, at Arla klarede sig godt igennem Muhammedkrisen, fordi de var gode til at gå i dialog med deres stakeholders, både i Danmark og Mellemøsten. Det var endda en global mega-krise, så hvis dialog kan klare den orkanstyrke, kan det vel også være vejen igennem en storm.

Begrebet ’shitstorm’, er en anglicisme som betegner en overvældende kritik rettet mod en organisation eller (offentlig) person, og som udfoldes på sociale medier - indtil andre medier hopper med på vognen. Som Astrid Haug pointerer i ”Sig du kan li’ mig”, udspringer shitstorms sjældent fra sociale medier i sig selv, men ofte fra

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL