Neuromarketing - snart stueren?

Neuromarketing..begrebet virker stadig en smule mærkeligt, opblæst og overdrevet. Trods at disciplinen har eksisteret i godt over et årti, er der stadig meget som giver anledning til skepsis, når emnet falder på brugen af moderne hjerneforskning. Måske er det med god grund? For kan vi virkelig påstå, at hjerneforskningen har bidraget til ny indsigt og nye metoder indenfor markedsføring, kommunikation og forståelsen af forbrugerne?

I det følgende vil jeg give eksempler på forskning fra min egen forskergruppe, som netop viser hvordan det at bruge neurobiologi kan rykke på specifikt to områder. På den ene side ser vi på den måde neuromarketing er blevet et instrument som giver ny indsigt i forbrugernes kognitive og emotionelle reaktioner. På den anden side vil jeg se på den måde som hjerneforskningen giver anledning til en ny måde at forstå forbrugeren på – et syn som lægger vægt på både biologi, psykologi og økonomi.

Interesse og brug af neuro metoder
For nyligt udgav jeg en oversigtsartikel med to forskere indenfor neuromarketing – eller consumer neuroscience som vi ynder at kalde den akademiske pedant til det mere kommercielle ”neuromarketing“ – Hilke Plassmann fra INSEAD og Milica Milosavljevic fra Caltech. Artiklen

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL