Konvergens markedsføring – ny disciplin eller sund logik?

Har du fulgt udviklingen og droppet siloerne direct marketing, branding og salg i '09 - planen? Nu skal de tre discipliner nemlig håndteres under ét: konvergens-markedsføring!

Du kender silo-syndromet fra IT-verdenen: problemet med at have kundedata registreret i forskellige databaser - i systemer, som ikke "taler sammen." Og som derfor ikke giver dig et samlet billede af jeres kunderelationer.

Den typiske årsag er produktorientering i stedet for kundeorientering. Som når en kursusvirksomhed skal datamine deltagerlister for alle udbudte kurser for at se, hvilke du har deltaget på. Og hvilke nye/andre du så kan tilbydes.

Løsningen kan være crm-systemet - eller relationsdatabasen (kært barn…) - hvor alle kunderelaterede data er samlet under den enkelte kunde, person eller virksomhed. Inklusive økonomidata. En løsning, som er svaret på relationsmarkedsføringens mantra: én virksomhed - én database!

Data-siloernes epoke lakker heldigvis mod enden. Det samme er nu ved at ske med de tre afsætningsdiscipliner…

Fra konventionel til konvergens

Den konventionelle afsætning er rodfæstet i salget/salgssiloen. Sælgeren er virksomhedens forlængede arm - den direkte, personlige kontakt med markedet. Kunder og emner. I bedste fald også med mistede kunder. Altså den optimale salgskanal - hvis det ikke lige

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL