Lydbranding – en ny dimension i strategisk markedsføring

Den beroliger, lindrer smerte, stresser, ophidser, vækker minder, styrker hukommelsen, skaber fællesskabsfølelse og spreder glæde. Lyd taler følelsernes sprog og rammer der, hvor fornuften står af. Lydbranding er markedsføringens uslebne diamant.

Lyd og branding

Det er efterhånden nogle år siden, at Martin Lindstrøm lærte os om BRAND sense og værdien i at udnytte alle menneskets sanser i brandbuildingen: Føle, smage, lugte, se og høre. Som Lindstrøm påpeger, så appellerer 83 % af kommerciel kommunikation udelukkende til synssansen, hvilket er logisk i forhold til de eksponeringsmæssige udfordringer både føle-, smags- og lugtesansen medfører. Men hvad med høresansen?

I løbet af de sidste ti år er mulighederne for at udnytte høresansen i brandingen vokset markant i takt med antallet af lydbårne medier. Tidligere anvendtes den lydmæssige kommercielle kommunikation udelukkende i radio, tv og biograf, men med telefonsystemer (IVR), mobiltelefoner, bærbare computere, internet med mere så er der i dag langt flere lydmæssige eksponeringsmuligheder i kampen om forbrugernes opmærksomhed. Der er derfor skabt basis for en egentlig corporate lydidentitet på tværs af de forskellige medier på lige fod med den grafiske identitet.

At brande med lyd har mange lighedstræk

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL