Marketing er ikke en afdeling

Selv med Kotlers enkle og klassiske definition af marketingområdet som Promotion, Product, Price og Place står det umiddelbart klart, at marketing indebærer et ansvar og en række opgaver, som i praksis ikke løses i én afdeling. Marketing er slet ikke en afdeling - det er en proces.

I virkeligheden er det sådan, at marketingansvaret og opgaverne er spredt rundt i virksomheden og alene kommer til at hænge sammen, når virksomheden og dens ledere på planlægnings- såvel som på udførelsesniveau har sørget for at skabe grundlag for effektivt samarbejde. Men det er langt fra altid tilfældet - ligesom de fleste marketingdirektører i praksis udelukkende har ansvaret for Promotion og ikke for Product, Price og Place.

Uanset hvordan marketingansvaret er organiseret, skal Marketing planlægges og udføres som en helhed for at blive effektiv. Praksis halter her gevaldigt - men der er rigtig gode muligheder for at optimere vilkårene for en effektiv Marketing.

Den første beslutning kunne være at 'nedlægge' marketingafdelingen og i stedet få styr på processen, de interessenter, som deltager i den, og måden hvorpå virksomheden prioriterer sine marketingressourcer.

Men lad os først - inden vi nedlægger noget - se på hvilke problemer og udfordringer

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL