Medieplanlægning

Traditionel kvantitativ medieplanlægning går ud på at finde den billigste pris for et bestemt antal OTS (opportunity to see) i målgruppen eller den bredeste dækning indenfor et budget. Traditionel kvalitativ medieplanlægning går et spadestik dybere ved at medtænke, at mediets muligheder for billeder, bevægelse, farver, lyd etc., måden det bruges på eller de sociale og symbolske værdier, det står for, også spiller en rolle.

Ifølge de almindelige planlægningsrutiner er målet med kommunikationen enten kvantitativt (fx at opnå "kendthed" eller "awareness" hos så mange som muligt) eller kvalitativt (fx at opnå tilknytning til en særlig livsstil eller nogle bestemte associationer og "værdier" dvs. "brand image"). Men ingen af de to tilgange udmærker sig ved at fokusere på det, som al kommunikation i bund og grund handler om, nemlig at få modtagernes opmærksomhed. Uden den er alle kommunikationskanaler bare nogle ligegyldige institutioner, der hverken betyder noget eller har nogen værdi.

Så måske var det interessant at se lidt nærmere på, hvad opmærksomhed egentlig er for en størrelse?

Opmærksomhed er den vigtigste ressource

Det allersværeste ved at være specialist eller rådgiver i kommunikation er i virkeligheden at forklare, hvordan kommunikation overhovedet kan lade sig gøre. Hvordan lykkes det at transportere et

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL