Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Plej dit brand i Google

Uanset hvilken virksomhed du er, så er dit omdømme i Google essentielt. Det at undersøge din virksomhed inden, under og efter et køb er en naturlig del for den digitale forbruger i dag. Derfor skal du sørge for, at din virksomhed fremstår på bedst mulig vis, når dine kunder søger. I denne artikel får du 6 tips til, hvordan du plejer dit brands fremtoning i Google.

At pleje sit brand i Google kaldes for reputation management. At arbejde med dit online brand inden en skade er sket er bedre end at gøre det bagefter, fordi resultater i Google opbygger historik og autoritet. Dette gør, at jo længere tid der går før du begynder at arbejde med den negative omtale, jo sværere bliver det at skubbe resultatet ned.

Derfor skal du brande dig selv i Google

Der er primært to scenarier, som du som virksomhed ikke er interesseret i, når dine kunder søger efter dig:

  • Dårlig omtale: Dårlig omtale i Google kan komme i form af kritiske artikler, dårlige anmeldelser eller konkurrenter, der tager dine placeringer. Dårlig omtale er direkte skadeligt for din virksomhed, idet potentielle kunder i deres research eller efter købet bliver influeret af den dårlige omtale. Dårlig omtale kan som udgangspunkt ikke fjernes medmindre indholdet fjernes, hvilket det sandsynligvis ikke bliver. I stedet kan du arbejde på at skubbe indholdet nedad på side 1 og om på side 2 for på den måde at mindske synligheden.
  • Manglende synlighed: Du mangler synlighed i Google, ikke bare på dit brandnavn, men også på spørgsmål relateret til dit brandnavn som eksempelvis medarbejdere, anmeldelser, konkrete produkter og ydelser. Det er kritisk, idet potentielle kunder kan tvivle på, om du kan løse deres problemer eller frustrerer dem igennem dårlige brugeroplevelser eller manglende informationer.

Begge scenarier er skadelige for dit brand og din forretning, men det er nok den første, som vi kender mest, fordi skaden her bliver mere synlig for enhver. Ved manglende synlighed får du blot flere henvendelser til kundeservice eller salgsteamet, som det bedste alternativ til at kunden er gået et andet sted hen.

7 trin til digital branding i Google

Herunder får du 7 trin til at tage kontrol over dit brand i Google og pleje det. Hvert af trinene kan bruges individuelt, men de bliver naturligvis mere effektive sammen.

  • Byg indhold til det kunder søger efter – også det ubehagelige: Find ud af hvilke informationer dine kunder søger efter, når de leder efter dit brand. For at gøre det, skal du lave en søgeordsanalyse omkring dit brand.
  • Kom på Wikipedia med et logo: Hvis din virksomhed er stor nok, så kan du med fordel udarbejde indhold til Wikipedia. Der er strenge krav til, at indholdet ikke må være kommercielt. Men hvis du gør dig umage med din beskrivelse, ved at lave saglig og historisk indhold, kan du få dit logo med ud i Google, når kunder søger på dit brand.
  • Tag ejerskab over flere sociale kanaler: Ved at tage ejerskab over forskellige sociale medier kan du optage flere pladser på side 1 i Google med dit brand. Det kan være sociale medier som Facebook, LinkedIn, Twitter og Instagram. Der findes sikkert i din branche et eller flere branchesites, hvor du ligeledes kan opnå synlighed med din profilside, ligesom der kan være individuelle portaler, som kan være interessante at tage ejerskab på.
  • Skab gode kundeoplevelser: Dårlig omtale er skabt af skuffede kunder. Det er derfor så simpelt, at hvis du arbejder aktivt med at sætte kunders behov og tilfredshed først, så vil du opleve mere positiv omtale.
  • Gør en ting ud af kundeservice: Når kunder så er utilfredse eller har behov for hjælp, så er din kundeservice vigtig. Hvis du vil skabe dig selv et positivt brand i Google over for de personer, der researcher dig, så skal du arbejde aktivt med at gøre din kundeservice bedre. Din kundeservice vil blive spredt mellem kunderne, når de deler deres erfaringer på nettet.
  • Opsøg og skab anmeldelser: Anmeldelser fra både bloggere og på aggregerede sider som Trustpilot er essentielt for dit online brand. Derfor skal du pleje dit online brand ved at opsøge anmeldelserne. Skriv ud til kunder og efterspørg feedback til din service. Ræk ud til bloggere og skab samarbejde med dem – det er ofte investeringen værd i den bedre fremtoning dit brand får i Google.
  • Arbejd med PR: PR omkring din virksomhed er positivt, fordi det skaber historier, som optager pladser i Google på side 1 og dermed mindsker chancerne for at disse historier er negative. Du kan derfor se PR som en del af dit forebyggende online branding tiltag.

Ovenstående får dig i gang med at skabe et bedre og bredere billede af din virksomhed. For mange virksomheder handler det stadig om at gøre mere og bedre indhold tilgængeligt omkring dit brand.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.