Vejen fra mindshare til marketshare

I denne artikel fokuserer vi på marketingsafdelingens rolle som en central spiller i opfyldelsen af virksomhedens overordnedemålsætninger. Vi diskuterer, hvordan det i teori og praksis har vist sig muligt for marketingafdelingen at indtage en proaktiv rolle i ledelsens bestræbelser på at bane vejen for markedslederskab og profitabel toplinje vækst. Vejen går over en ny effektiv kundesegmentering. Kundesegmentering sikrer nemlig virksomhederne den indsigt i deres kunders universer, der er en forudsætning for, at marketingafdelingen kan kommunikere målrettet og relevant med kunderne og generere mere kvalificerede leads til salgsafdelingen, hvis opgave det er at lukke ordrerne.

Toplinjen og herunder toplinje vækst er basalt set topledelsens ansvar. Ledelsen har dog en naturlig forventning om og krav til, at de kundevendte afdelinger og ikke mindst salgs- og marketingafdelingerne, klart kan redegøre for, hvad der ligger kunderne på sinde. Kun herigennem har ledelsen grundlaget for at afdække mulige veje til, hvordan virksomhedens knappe ressourcer mest effektivt anvendes i markeds- og kundebearbejdningen.

Denne forventning afspejler ledelsens ansvar for at sikre en klar strategisk kontekst for, hvor og hvordan virksomheden skal tage kampen op med konkurrenterne. Herunder ledelsens forpligtigelse til i forhold til ejere og bestyrelse at

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL