Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tilfredse kunder er vigtigere end øget omsætning

Kundetilfredshed er vigtigere end stigende omsætning, siger en række store virksomheder i en ny rapport fra Salesforce. Salesforce præsenterede for nylig sin årlige State of Marketing-rapport, som blotlægger interessante tendenser inden for digital markedsføring. En af de helt store opdagelser i rapporten er, at kundetilfredshed i dag anses for at være et vigtigere mål end både øget omsætning og øget kundetilgang.

Det har indlysende altid været vigtigt at have tilfredse kunder, men det er ikke tidligere set i Salesforce-undersøgelser, at det er kundetilfredshed, der rangeres som det allervigtigste i en succesrig markedsføring.

Undersøgelsen er foretaget blandt næsten 4.000 store marketingvirksomheder verden over, og virksomhederne vurderer selv, om deres organisation præsterer højt, middel eller underpræsterer, baseret på hvor tilfredse de selv er med resultaterne af deres markedsføringsaktiviteter.
Rapporten viser, at kravene til en personlig oplevelse med virksomheden, uanset kanal, driver markedsføringen hen imod en helhedsoplevelse, eller ligefrem en kunderejse: Næsten 90 procent af virksomhederne siger, at det er afgørende kritisk at have en kunderejsestrategi for brandet for at kunne lykkes med sin markedsføring.

Kanalen er underordnet

Marketingvirksomhederne har konstateret et stigende investeringsafkast (ROI) som følge af e-mail-, mobil og social marketing.

Det har efterhånden længe været standard for virksomhederne at bruge de digitale medier i markedsføringen, men undersøgelsen viser, at det er hip som hap, om virksomhederne hovedsageligt anvender e-mail som hovedkanal, eller om de bruger de sociale medier: Uanset kanal, rapporterer de om høj ROI. Det gælder også for dem, der bruger GPS-tracking, push-beskeder, SMS og mobile apps. Dermed ser det ud til at spille en mindre rolle, hvilken platform man som virksomhed vælger, så længe kundens oplevelse med det specifikke brand er ens og intakt i forskellige interaktioner.
Det er med andre ord vigtigere at skabe en sammenhængende oplevelse for kunden, end at bruge tid på at vælge primær salgskanal, for det hele står og falder med, hvordan kunden oplever kontakten med virksomheden, og ikke gennem hvilken kanal det foregår.

Når den fysiske og digitale verden således smelter mere og mere sammen, betyder det, at brugerne forventer personlig og konsistent brand-interaktion på tværs af alle kanaler og værktøjer. Undersøgelsen viser, at cirka to tredjedele af de bedst præsterende marketingvirksomheder (63 procent) er i gang med at implementere digitale transformationer på tværs af deres organisation. De integrerer e-mail, sociale medier og mobil strategi i deres overordnede markedsføringsstrategi. Den øvelse er blot 8 procent af de dårligst præsterende i gang med, og den manglende integration af de forskellige kanaler giver en splittet kundeoplevelse, der i sidste ende er skidt for kundeloyalitet og konverteringsgrad.

”Eftersom flere og flere kunder konstant er online, må markedsføringen gennemgå en udvikling fra udgående kampagner til de mere personlige oplevelser, som fanger kunderne fra dag ét og guider dem gennem en god og problemfri rejse sammen med brandet. Det er de high-performance marketingvirksomheder, som ændrer deres mindset, taktik og teknologi for at skabe en optimal kunderejse, der høster alle fordelene,” mener Scott McCorkle, administrerende direktør for Salesforce Marketing Cloud

Høj vækst i mobil marketing

Når Salesforce i lyset af undersøgelsen peger på, at marketingvirksomheder skal give kunderejsen høj prioritet, hvis de ikke vil overhales indenom, skyldes det, at kunderne i dag er mere oplyste og har større muligheder og magt end nogensinde før.

For marketingvirksomheder betyder den komplette kundeoplevelse – alle interaktioner mellem brand og kunde – nu mere end noget andet, og bedre kundeoplevelser gennem en kunderejse-strategi slår den traditionelle kampagnestrategi.
63 procent af de spurgte high-performance marketingvirksomheder mener selv, at de er rigtig gode til at skabe personlige omnichannel-kundeoplevelser på tværs af alle forretningsenheder, mens kun 2 procent af underperformerne vil skrive under på den påstand.

Brugen af mobil marketing er steget markant. Lokationsbaseret mobilsporing er steget med 149 procent siden sidste State of Marketing-rapport, mobile push-notifikationer er steget med 145 procent, SMS med 111 procent og apps er steget med 98 procent.
Omkring to tredjedele af de spurgte marketingvirksomheder (65 procent) oplyser, at de øger budgettet for reklamer på sociale medier i 2016, hvilket gør det til det tredjestørste område for øget investering efter social media marketing og social media engagement.

Flere marketingvirksomheder prøver stadig at målrette deres digitale reklamer ved hjælp af især cookies. Den metode er ret utroværdig og har et lavt engagement, vurderer Salesforce. Marketingvirksomhederne skal væk fra de upersonlige masse-reklamer og rette sig mod personlige reklamer ved hjælp af kundedata. Virksomhederne har i dag mulighed for at hente kundedata fra for eksempel en Salesforce-platform og sammenholde dem med Facebook-brugere, som minder mest om deres nuværende kunder, og som kunne tænkes at skifte leverandør. Der er mange muligheder for de markedsførende virksomheder, og at dømme efter Salesforces marketing-rapport, kommer der ikke færre de kommende år.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.