10 spørgsmål om design

Alle taler om at skabe værdi. Jacob Jensen og Timothy Jacob Jensen har gennem deres arbejde vist og bevist, hvor effektivt design kan tilføre produkter og virksomheder indtjeningspotentiale i den helt store skala. Rustet med 10 gode spørgsmål satte vi far og søn i stævne, for at komme helt tæt på en forståelse af succeskriterierne bag godt design.

1. Mange af de produkter I har designet, er med tiden blevet klassikere. Kan man på forhånd vide, hvad der vil holde i mange år?

Det korte svar er nej. Flere faktorer skal lykkes for at skabe en klassiker. Men iderigdom kombineret med en meget høj grad af gennemarbejdhed højner sandsynligheden for, at designet holder. Godt design er 95% hårdt arbejde. Et højt teknologiindhold i et produkt kan være et problem for holdbarheden. Teknologien udvikler sig og produktet er forudbestemt til forældelse. Desuden spiller kultur og markedsføring ind. Hvis et produkt bakkes op i et omfang som f.eks. Arne Jacobsens stol 7'eren, spiller det også en rolle for hvordan omverdenen ser på produktet.

2. Hvilke krav skal godt design efter jeres mening opfylde?

At det berør dine sanser. I gamle dage arbejdede man ud fra devisen: "Form

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL