At lede og bruge design

Danske virksomheder skal blive bedre til at bruge design. Et budskab, der lyder forholdsvis simpelt, men som desværre ikke altid er så let at praktisere, og derfor tøver mange virksomheder stadig med at implementere design i deres forretningsgrundlag. Men hvad er egentlig de forretningsmæssige muligheder i design, og hvordan leder man i det hele taget en designproces?

Af: Magnus Christensson og Katja Gyllinge, projektledere i Dansk Design Center

"If a company isn't using design, it isn't working correctly". Så kontant udtrykte direktør Anders Andersson fra den svenske gulvvarmevirksomhed Thermotech sig i BusinessWeek Online tidligere på året, da snakken faldt på erhvervslivets brug af design. De sidste tre år har Thermotech brugt store ressourcer på design - på trods af, at det måske ikke er, hvad man normalt venter sig af en gulvvarmevirksomhed. Men investeringen i design har givet bonus, og resultaterne taler deres tydelige sprog: øget omsætning, større salg, reduktion af produktionsomkostningerne og mulighed for at ekspandere.

Det er historier som denne, der synliggør, at design ikke blot handler om form, funktion og æstetik, men også om bedre resultater på bundlinien. De økonomiske effekter ved at investere i design kan dokumenteres. Og tallene viser også, at stadig

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL