Google: Al information til alle

I informationssamfundet er det måske ikke så besynderligt, at det er de virksomheder, som er allerbedst til at navigere i informationerne, der bliver spilstyrende. Men en spiller hæver sig markant over alle de andre. MARKET taler med administrerende direktør i Google Danmark, Peter Friis om Google's eksistensgrundlag, moderne ledelsesformer, tidsånd og årsagerne til virksomhedens kolossale succes.

Fortæl os, hvad Google er for en virksomhed. Hvorfor eksisterer Google?

"Det startede jo med, at Larry og Sergey kunne se et behov. Internet var for alvor begyndt at blive til noget, men på datidens søgemaskiner var de store mængder information meget svære at navigere i. Faktisk fik man ofte ikke engang de mest oplagte ting på ens søgning. Udgangspunktet for Google er altså et behov: Nemlig behovet for at gøre information tilgængeligt og anvendeligt.

Senere har vi arbejdet videre med missionen og i særdeleshed relevansbegrebet - som virkelig er en afgørende parameter for den indflydelse, Google har haft på hele verdens brug af internettet."

Ja, brugerne, virksomhederne, annoncørerne - vi har alle taget godt imod jer. Hvad er det, Google har gjort, som vi alle sammen synes er så godt?

"I forhold til brugerne har vi i

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL