Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Amazon sender erhvervslivet i skyen med AWS

 Flere og flere danske virksomheder vælger at benytte AWS, Amazon Web Services. AWS er en særdeles sikker og pålidelig platform med en række services i skyen til erhvervslivets IT-ressourcer. Det vil sige, at alt fra fx rå computerkraft til drift af software og lagring af data kan flyttes til cloud-services, hvilket både er effektivt og medfører store økonomiske besparelser.

Måske bruger du allerede skyen – eller cloud-services i din hverdag? Og hvis du gør, er det ikke engang sikkert, du tænker nærmere over, at fx iCloud, Dropbox, OneDrive eller Google Drive faktisk er cloud-services.

En populær service er fx at gemme fotos taget med smartphone på et onlinelager. Det er ofte et lager, producenten stiller til rådighed, når du køber din smartphone og giver dig mulighed for at spare fysisk plads på din enhed. Samtidig har du altid adgang til sikkerhedskopiering af alle dine fotos fra både smartphone, tablet og computer.

Bliver din smartphone stjålet eller går i stykker, er både opsætning, apps og fotos desuden tilgængelig på din nye smartphone næsten med det samme.

Objektivt kan virksomheder drage stor fordel af at benytte samme funktionaliteter til fx hele IT-strukturen, alle virksomhedsdata eller opsætning og drift af hver enkelt computer? Og netop dér kommer Amazon Web Services, AWS ind i billedet.

AWS er nemlig en enorm platform af cloud-baserede web-services, der giver virksomheden mulighed for at flytte IT-ressourcerne som fx databaser, computerkraft, hardware-drev, software-applikationer ud i skyen.

Det er både særdeles smart, effektivt og medfører store økonomiske besparelser.


Kører 24/7

Traditionelt har virksomheder med såkaldt kritisk IT-drift altid haft deres egne data- og servercentre til drift af hele IT-infrastrukturen.

Dermed er virksomhederne sikret bedst muligt, at IT-infrastrukturen altid fungerer. En strategi, der rent forretningsmæssigt ikke er noget i vejen med. Forskellen er bare, at markedet for cloud-løsninger nu for alvor buldrer der ud af – og det er der en rigtig god grund til.

Når en virksomhed har et servercenter, skal det være tændt og i drift døgnets 24 timer året rundt. Der skal også være sikkerhed for, at der altid er back-up af alle data, da der naturligvis er mulighed for, at en eller flere servere kan bryde sammen.

Jo større virksomheden er, og jo mere virksomheden og medarbejderne er afhængig af IT-systemerne, des dyrere vil sådanne løsninger være i daglig drift, når det gælder service, vedligehold, opgraderinger samt ikke mindst et kontinuerligt strømforbrug.

Derfor er alternativet til egne servercenter i dag, at hele IT-infrastrukturen, applikationer til services og computerkraft bliver flyttet til et cloud-baserede services. Det vil sige, man i populær tale flytter virksomhedens datacenter i skyen – som fx en AWS-løsning.


Store besparelser

Blandt de mest markante fordele ved at benytte cloudbaseret IT-infrastruktur på AWS, er udsigten til at opnå store økonomiske driftsbesparelser. Den enkle forklaring er, at virksomheden kun behøver at betale for den kapacitet, der er behov for, hvilket vil sige de data, der bliver hentet fra og flyttet til AWS-løsningen.

En anden markant fordel er, at AWS altid kan blive skaleret op med ekstra serverkapacitet – eller for den sags skyld skaleret ned – i løbet af få minutter. Dermed får virksomheden nye muligheder for hurtig og effektiv fleksibilitet til fx udvidelse, tests og afprøvninger af nye applikationer på virksomhedens IT-infrastruktur, uden at det er nødvendigt at fortage store nye investeringer i nyt hardware – eller i populær fagjargon: i nyt jern – hvor der ofte er ventetider på at få jernet hjem og installeret.

For start-ups, små og mellemstore virksomheder der overvejer at benytte AWS som alternativ til at hoste en eller flere servere på et traditionelt servercenter, er fordelen, at start-omkostningerne er ekstremt lave. Og det samme er omkostningerne til skalering, efterhånden som virksomheden vokser, og behovet bliver større.

Når vi sammenligner driftsomkostningerne på et traditionelle datacenter med fx vedligehold, udskiftninger, opgraderinger, support og strømforbrug, vil AWS ganske enkelt være en væsentlig billigere løsning.


Byg med klodser

Den mest simple måde at forklare funktionaliteten med AWS er som et sæt byggeklodser, hvor brugeren lynhurtigt kan samle og flytte rundt på klodserne. Dette illustrerer AWS med denne film på YouTube.

Til disse byggeklodser kan man tilknytte en lang række services, der bliver tilpasset virksomhedens specifikke behov. Det er desuden vigtigt at pointere, virksomheden kun bliver faktureret for de byggeklodser, der bliver brugt, hvormed afregningen derfor også bliver tilpasset det individuelle behov.

Dermed undgår virksomheden fremtidige omkostninger til IT-infrastruktur, der ikke bliver benyttet og kan i stedet fokusere på udvikling og skalering af selve forretningen.

Da AWS dermed er øjeblikkelig skalerbar, åbner det helt nye muligheder for at lancere nye services, produkter og kampagner med meget kort varsel på den skalerbare IT-infrastruktur.


Support 24/7

Som med alle andre IT-løsninger kan virksomhedens IT-medarbejdere også få behov for support til AWS-løsningen. Overordnet er responstiden fra opkaldet til support, til udfordringen er løst, opdelt i kategorier afhængig af, hvor forretningskritisk løsningen er for virksomheden.

Mange vælger at benytte AWS eget support-center, hvor der altid sidder hundredvis af supportere klar.

Desuden har enkelte lokale AWS Partnere valgt at tilbyde deres kunder lokalt baseret support. At vælge lokal support giver naturligvis brugerne en fordel, da de kan få mere dedikeret support fra AWS-eksperter, som allerede på forhånd kender dén IT-infrastruktur, de skal supportere.


Hvorfor AWS?

Når markedet i dag tilbyder en lang række af forskellige cloudplatforme, serviceudbydere og løsninger, hvorfor skal virksomhederne så lige netop vælge AWS som primær cloudløsning?

Ja, sat helt på spidsen er det faktisk ikke anderledes som med alle andre teknologiske services. Skal man vælge en løsning, skal man i sidste ende selv vurdere, hvilken løsning der er bedst. Men!

Når der skal vælges en leverandør af cloud-løsning, er det fx vigtigt at fokusere på, hvor velfungerende teknologien er. Hvor hurtigt kan teknologileverandøren innovere og udvikle nye produkter, løsninger og services. Og kan leverandøren løbende følge brugernes behov og tilpasse alle services til dette.

Og netop dér kommer AWS ind i billedet. Amazon var nemlig blandt de allerførste, der så de enorme muligheder ved at udvikle skalérbare Web Services. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at Amazon Web Services i dag har vundet verdensherredømmet på alle fronter inden for cloud computing – både når det gælder drift, innovation og videreudvikling af professionelle cloudløsninger til erhvervslivet.

Løsningerne fra Amazon Web Services bliver udviklet af udviklere til udviklere, og derfor er AWS altid blandt de første, der tilbyder nye og banebrydende features.

Fakta er, at der fortsat er meget langt ned til den nærmeste ”lillebror” på cloudmarkedet. AWS har over de senere år øget omsætningen i omegnen af 50 procent – om året vel at mærke – i et cloudmarked, alle eksperter vurderer, kun vil øge de kommende år. Også i Danmark.


FAKTA OM AMAZON WEB SERVICES:

Amazon etablerede AWS i 2003 og etablerede AWS som selvstændigt datterselskab i 2006.
AWS er den del af Amazon, der pt. vokser hurtigst.
AWS omsatte i 2017 for 13 mia. dollars.
AWS har kunder i mere end 190 lande.
I nov. 2018 løber det syvende AWS re:invent af stablen i Las Vegas. I 2017 tiltrak eventen 43.000 deltagere.
Blandt internationale kunder kan fx nævnes Netflix, McDonalds, Rovio, Kelloggs og Spotify.


FAKTACITAT:
 Den klare årsag til at AWS har vundet verdensherredømmet på cloudmarkedet og i dag er den ubetinget største globale cloud-udbyder af services til erhvervslivet er, at Amazon var blandt de første, som fik øje på muligheder i cloud-teknologien.

FAKTACITAT: På traditionelle data- og servercentre kan skalering af kapacitet tage uger eller måneder, inden nyindkøbt hardware er modtaget, installeret, testet og klar til brug. På AWS er det løst med få klik på musen!

FAKTACITAT: Pointen med AWS er, at virksomheden på forhånd ikke har behov for at foretage større investeringer for at komme i gang med den nye IT-infrastruktur. Denne er ganske enkelt i drift øjeblikkeligt – og klar hele tiden.

FAKTACITAT: Den mest simple forklaring på funktionaliteten med AWS er som et sæt byggeklodser, hvor brugeren lynhurtigt kan samle og flytte rundt på klodserne.

FAKTACITAT: Når vi sammenligner driftsomkostningerne på et traditionelle datacenter med fx vedligehold, udskiftninger, opgraderinger, support og strømforbrug, vil AWS ganske enkelt være en væsentlig billigere løsning.

Kildeanvisning: Rapport fra Gartner

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.