Big Data gør islandsk bank nemmere og sikrere

Landsbankinn i Reykjavik sammenligner data fra 250 millioner brugere over hele verden i deres nye sikkerhedssystem. MARKET har talt med bankens IT-sikkerhedschef, Hákon Åkerlund, og marketingspecialist, Thorgeir Jonsson, om, hvordan de kæmpe mængder data øger sikkerheden, giver nye muligheder og gør brug af netbanken nemmere for kunderne.

Islandske bankkunder kan nu forvente at få et telefonopkald eller en sms, hvis de opfører sig anderledes, end de plejer, når de er på netbank.
Landsbankinn har nemlig som den første bank i Norden implementeret et nyt sikkerhedssystem, der sammenligner data fra 250 millioner brugere fra 8000 banker over hele verden. Så selvom Island er et forholdsvis lille land, kan systemet lave mønstergenkendelse på baggrund af et langt større datasæt end blot bankens egne transaktioner.
”Med det nye system er det nemmere at bruge netbanken – og det er også mere sikkert,“ forklarer Hákon Åkerlund, IT-sikkerhedschef i Landsbankinn.

Spotter mistænkelig opførsel

Systemet etablerer et grundlæggende mønster ud fra, hvordan brugerne normalvis opfører sig, når de logger på netbanken. Og sker der afvigelser fra dette, beder systemet om ekstra information for at få bekræftet,

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL