Brand attitude - en global balanceakt

At udvikle og lede brands i dag er en balanceakt mellem forskellige modsatrettede kræfter. Balancepunktet skifter over tid, ligesom forskellige strømninger påvirker kræfterne bag brandet. Et brand er altid i bevægelse, og det er netop det, som giver brandet dets attitude. Globaliseringen har skabt ændrede vilkår for udviklingen af brand attitude gennem større hastighed og kompleksitet på snart sagt alle områder, men også givet større spillerum for en søgen efter det oprindelige og autentiske, som udspringer af sted og tid. Men hvordan finder man det sweet spot, som i en globaliseret verden giver brandet både attitude og troværdighed?

Det klassiske udgangspunkt: Forbrugerens attitude til brandet
I den klassiske marketingtænkning defineres brand attitude som styrken i forbrugernes holdning og indstilling til brandet. Attituden udvikles ud fra forbrugernes egne værdier og preferencer og formes i mødet med brandet: Hvor langt ligger brandoplevelsen fra mine værdier og forventninger til brandet? Hvor meget betyder netop det brand for mig? Hvor stærk er min emotionelle involvering?

Der er forskel på øl og tandpasta, på biler og forsikringer, men over tid er det tankevækkende at se, hvordan vores attitude til brands skifter med konjunkturer, modebølger og nye påfund.

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL