Brand management og den refleksive forbruger med semiotik som hjælpedisciplin

Forbrugernes relationer til brands er blevet meget komplekse. Og analysen af dem kræver, at vi inddrager nogle redskaber, der ikke findes i den traditionelle erhvervsøkonomiske værktøjskasse.

Der var engang, hvor verden var enkel, og branding simpelthen gik ud på at skabe genkendelse og signalere sikkerhed. Men så gik verden af lave, og vi fik en masse produkter, som sådan set var lige gode og stort set kunne det samme. Nu gav det ikke længere mening at differentiere produkter på deres fysiske kvaliteter og egenskaber, og branding kom i stedet til at handle om, hvilke symbolske værdier man kunne knytte til et produkt for at gøre det attraktivt. Brandet skulle betyde noget, som gjorde, at det kunne indgå meningsfuldt i forbrugerens liv.

Den symbolske vending i brandingens historie har medført, at forbrugernes relationer til de brands, som de køber, er blevet meget mere komplekse. Og analysen af dem kræver, at vi inddrager nogle nye perspektiver og en lang række redskaber, der ikke findes i den traditionelle erhvervsøkonomiske værkstøjskasse. Et af dem, som vi selv har en forkærlighed for, er semiotikken, der er læren om, hvordan betydning skabes ved hjælp af

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL