Fremtidsforsker: Brands med gods i storytold vs storylived

Vi lever i en oppustet tid, der handler mere om at få vores virksomheder, brands og produkter til at se godt ud end om at gøre godt. Virksomheder driver mennesker ud fra en logik, der handler om at tilfredsstille aktionærerne på den korte bane - og her er branding altafgørende. Virksomheder bruger op til 70 procent af deres udviklingsbudgetter på emballage og branding i stedet for at bruge dem på at udvikle deres produkter.

Branding er ikke meget andet end den ypperste form for kommercialisering, og det er ikke, fordi vi mener, der er noget galt med at tjene penge. Det har vi alle sammen brug for. Spørgsmålet er, hvorfor vi gør det? Og når vi så har tjent dem, er spørgsmålet, hvad vi skal bruge vores penge og rigdom til?

Det er et levn fra en konservativ industrisamfundslogik, hvor kapital var det vigtigste produktionsmiddel, at virksomheders formål udelukkende er at skabe profit. Selv industrisamfundets klasseeksempel på en virksomhed, der i dag tænker større, mere holistisk og samtidig sænker produktionsomkostningerne, så det kan mærkes, har forstået, at man må udvikle sig med udviklingen. Virksomheden er Ford, som gennem de seneste år

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL