Derfor skaber design værdi(er)

Design skaber værdi på flere måder: Ved at udvikle produkter som forbrugerne synes om, ved at reducere konkurrencen for ens produkter, ved at skabe særpræg og ved at udnytte ressourcerne bedst muligt.

I Danmark er det folkelige niveau for design højt, og det kan vi sikkert takke andelsbevægelsen og en række socialt indignerede designere som Poul Henningsen, Børge Mogensen og mange andre for. Danskerne har altså smag for design, men desværre er der mange – også virksomheder – der forveksler B&O-anlæg og PH-lamper med dybere viden om design og den gode smag. Men der skal langt mere til for at bruge design strategisk.

Indsigt, i at design er mere end god smag og æstetik, synes imidlertid ikke at være til stede på ledelsesplan i dag, og desværre går det den forkerte vej i øjeblikket. Flere virksomheder vælger at droppe deres interne designafdelinger – DSB er et af de seneste eksempler. Selv om deres designtænkning har ikon-status og især skyldes deres designledere og -afdelinger, er tanken i dag, at design hører hjemme under daglig drift.
Det er synd at sige, at amerikanerne primært er kendt for deres sofistikerede smag. Alligevel behandler flere amerikanske virksomheder design

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL