E-commerce skal forstås som et produkt i sig selv

E-commerce er et vækstområde, hvor digitale markedspladser som f.eks. Amazon nyder stor succes. Deres udgangspunkt er mediet frem for et fysisk produkt, hvilket adskiller dem fra andre udbydere, men alligevel kan alle lære af dem.

Hvorfor er digitale markedspladser så populære?

Amazon tester i beta nu et nyt koncept, kaldet Amazon Window shopping. Window shopping udnytter i højere grad internettets audiovisuelle kvaliteter end Amazons nuværende format ved at spille covernumre for alle plader, læse boganmeldelser højt, vise videoklip af dvd udgivelser osv. Samtidig navigerer man i vinduer eller ikoner ala iPhonens brugerflade. Det er ikke første gang, Amazon er innovative indenfor digitale markedspladsers grænseflader. Personlige hilsener og autogenererede anbefalinger har betydet at omsætningen er steget støt siden 2001, og er senere blevet standard i stort set alle andre webbutikker.

Dét, de digitale markedspladser som Ebay, Amazon, Den Blå Avis og Trendsales gør, er at de tager udgangspunkt i brugeren og dennes behov. Tankegangen er "hvis jeg som kunde skal købe eller sælge noget, hvad er så vigtigt"? Det er ikke nok at stille spørgsmålet; "hvis jeg som brand skal sælge noget, hvad er så vigtigt"? Grundlæggende handler det om at

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL