Er din SoMe-strategi brygget på mave-fornemmelse eller data?

”Digital is the future” har du sikkert hørt før, men sociale og digitale medier er ikke fremtiden. Det er nu og her. Sociale medier flytter magt og holdninger, mens du læser dette, og er din virksomhed ikke tilstede digitalt, er I allerede bagud på point.

Lad os starte med at få lidt facts på bordet. Syv ud af ti danskere har en profil på Facebook. Hver fjerde dansker er på Snapchat og/eller Instagram, og hver tiende dansker er på Twitter. Derfor vil din målgruppe også være på sociale medier upåagtet af, om du er BtC, BtB eller noget helt tredje. En lang historie kort: Din målgruppe er aktiv på sociale medier - det bør du også være.

Det er dog ikke selvsagt, at du bør være repræsenteret på alle sociale platforme. Hvert enkelt medie har sin egen unikke metodik. Twitter er et nichemedie med stor anvendelse af kommunikationsfolk og journalister. Snapchat har en overrepræsentation af yngre mennesker, og Instagram er et medie, hvor visuel kommunikation er i højsædet. Succeskriterierne for hvert af de tre sociale medier bør derfor være vidt forskellige.

Data går forud for intuition

En strategi skal ikke

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL