Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Er din SoMe-strategi brygget på mave-fornemmelse eller data?

”Digital is the future” har du sikkert hørt før, men sociale og digitale medier er ikke fremtiden. Det er nu og her. Sociale medier flytter magt og holdninger, mens du læser dette, og er din virksomhed ikke tilstede digitalt, er I allerede bagud på point.

Lad os starte med at få lidt facts på bordet. Syv ud af ti danskere har en profil på Facebook. Hver fjerde dansker er på Snapchat og/eller Instagram, og hver tiende dansker er på Twitter. Derfor vil din målgruppe også være på sociale medier upåagtet af, om du er BtC, BtB eller noget helt tredje. En lang historie kort: Din målgruppe er aktiv på sociale medier – det bør du også være.

Det er dog ikke selvsagt, at du bør være repræsenteret på alle sociale platforme. Hvert enkelt medie har sin egen unikke metodik. Twitter er et nichemedie med stor anvendelse af kommunikationsfolk og journalister. Snapchat har en overrepræsentation af yngre mennesker, og Instagram er et medie, hvor visuel kommunikation er i højsædet. Succeskriterierne for hvert af de tre sociale medier bør derfor være vidt forskellige.

Data går forud for intuition

En strategi skal ikke lægges på et tomt grundlag – eller en mavefornemmelse. En strategi skal lægges på baggrund af data og indsigt i markedet, målgruppen og medierne. Når du har defineret dit formål, fx indtage et nyt marked, tiltrække en yngre målgruppe, eller øge salget i Nordjylland, så handler det om indsigt. Indsigt i, hvem målgruppen er, hvordan de bruger de forskellige sociale medier, hvad de kender til dit produkt i forvejen, og hvor de primært får deres information fra. Først når du ved det, kan du lægge en strategi for, hvordan du vil arbejde med social/digital og dermed skabe konkrete resultater.

Strategien og indsamlingen af data går derfor også forud for content. Derfor bliver mit postulat, at det ikke længere er content, der er king – data har overtaget tronstolen. Fællestrækket ved udarbejdelsen af content/indhold til sociale medier er, at ens kreative indhold skal passe til mediets begrænsninger. Der er stor forskel på, om du laver indhold til Facebook eller et ti-sekunders medie som Snapchat. Derudover vil et Instagram-opslag sjældent kunne oversættes til 140 tegn på Twitter. Du skal kende til mediernes forskellighed for at lykkes med din kommunikation.

Case: Wonderful Copenhagen – Løbende måling og monitorering af kommunikationsindsats

En af de måder, man kan få indsigter på sine kunder og målgrupper, er via social listening. Social listening beskæftiger sig i al sin enkelthed med monitorering og måling af sociale medier. Det er et fantastisk hjælpeværktøj i forhold til at få indsigt i de samtaler, der foregår om ens brand eller interesseområder.

Et eksempel på en virksomhed, som har tænkt data før strategi er Wonderful Copenhagen. Wonderful Copenhagen arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i København og Region Hovedstaden, bl.a. gennem strategisk, digital branding af byen som en attraktiv, skandinavisk storby. I den forbindelse arbejder de med fem kernefortællinger, som også er omdrejningspunktet for de fortællinger, der foregår på sociale medier:

  • Design & architecture
  • Gastronomy
  • Sustainable & green
  • Royal & historic
  • Diversity & tolerance

For at syreteste kernefortællingerne opsatte Infomedia i samarbejde med Wonderful Copenhagen analytiske søgninger på hvert af emnerne på sociale medier.

Social listening

Resultaterne indikerer, at 2/3 af alle omtaler på sociale medier af København, som rejsedestination, handler om en af de fem identificerede kernefortællinger. Wonderful Copenhagen fandt således ud af, at deres digitale marketingteam er på rette spor. Derudover kunne de via social listening identificere, at en del af samtalerne under emnet ’Øvrige emner’ omhandler et dyrt prisniveau i København. Det har nu medført, at de har finjusteret deres kommunikationsindsats på sociale medier til aktivt at italesætte denne udfordring.

Social listening har således muliggjort, at Wonderful Copenhagen kan arbejde mere kvalificeret med deres kommunikationsstrategi via monitorering og data. Monitorerer du også løbende på din kommunikationsindsats?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.