Formlen for et stærkt brand

Det er blevet moderne at måle styrken af brands - og der er mange forskellige opfattelser, hvad der skal måles på. Målingen er blevet så central, at den i sig selv næsten er blevet vigtigere end, hvad virksomhederne kan bruge målingen til. Men det nytter ikke meget at vide, hvor stærkt et brand er, hvis ikke den valgte formel også byder på handlingsmuligheder.

I denne artikel vil vi redegøre for måling af brandstyrke men også flytte opmærksomheden tilbage til det, der betyder noget, nemlig indsigten i drivkræfterne bag brandets styrke. Fordi det er denne indsigt, der gør det muligt at sikre et positivt afkast af virksomhedernes investeringer i deres brands. En formel er jo en ligning med to sider; én til styrke og én til drivkræfterne.

Måling af brandstyrke

At karakterisere et stærkt brand er på sin vis ligetil. Rent intuitivt vil de fleste sige, at et stærkt brand manifesterer sig i:

  • en høj kendskabsgrad
  • en høj markedsandel
  • en høj margin

Er dette lige til, så opdager man "et spadestik" dybere, at effekten af et brand først skal forstås på kundeniveau, altså den enkelte kunde. Her burde et stærkt brand betyde:

    Læs artiklen GRATIS:

    LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL