Industriel Co-branding med succes – når 1+1 bliver til 3!

Det synspunkt, at branding er 100% emotionel og derfor kun kan bruges på konsumentmarkedet, er på retur. Ikke alene ser vi flere og flere eksempler på, at industrielle produkter brandes yderst professionelt og med en positiv virkning - vi ser også i stigende grad brandpartnerskaber eller co-branding mellem industrielle virksomheder.

Mange kan sikkert stadig huske, at man engang fik en lille LEGO figur med i købet, når man tankede hos SHELL. Dette eksempel er blot ét af de utallige eksempler på co-branding fra konsumentvaremarkedet, hvor virksomheder har forsøgt at øge værdien af to uafhængige brands ved at kombinere dem og på den måde få dem til at stå for noget mere - og måske lidt andet - inde i forbrugerens hoved.

En del - både forskere og praktikere - har været af den opfattelse, at branding ikke er noget, der hører hjemme på det industrielle marked. Men der er mange eksempler på, at flere og flere industrielle virksomheder anvender branding, og noget kunne tyde på, at man for alvor har fået øjnene op for, at brandpartnerskaber også kan spille en vigtig rolle for opbygningen af relationer på business-to-business markedet.

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL