Fra Mobile First til Platform First

Da Luke Wroblewski i 2009 udgav artiklen ”Mobile First” (bogen kom i 2011), blev titlen meget hurtigt et mantra inden for webudvikling. Ikke mindst i forhold til responsivt webdesign, der på det tidspunkt var en ny og meget anderledes måde at tænke webudvikling på. Hidtil havde der kun været desktoppen at tage hensyn til - men det stod klart, at den model stod over for sin snarlige død.

”Mobile First” gav utrolig god mening i forhold til den eksplosive udbredelse af stadig bedre og større smartphones, voksende mobil båndbredde, og udviklingen af mobil-apps med høj brugsfrekvens såsom Messenger, Facebook og Netflix. Samlet set skete der et voldsomt skred i vores adfærd i retning af mobilen. Den naturlige konsekvens var, at den mobile brugeroplevelse pludselig blev en ny og vigtig konkurrenceparameter, man var nødt til at forholde sig til.

Mobile First er Old News

Sådan er det ikke helt længere. Mobile First er allerede old news. De fleste Google-søgninger sker på mobilen, 90% af Facebooks daglige brugere bruger deres mobil, og websites inden for specielt medier og underholdning ligger generelt med en andel af mobilbrugere på 60% og opefter. Med andre ord: ”Mobile is no

Læs artiklen GRATIS:

LOG INDLOG IND OPRET GRATIS PROFIL