Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

4 spørgsmål du skal stille dig selv omkring mobil SEO

Over halvdelen af alle de søgninger, der idag foretages bliver lavet på mobile enheder. Arbejder du med SEO, er det derfor absolut nødvendigt at arbejde med at forbedre dine placeringer. Du skal tage de mobile søgere seriøst og give dem en hurtig og responsiv oplevelse. På den måde kan du høste mere organisk trafik og tiltrække flere kunder.

Søger dine kunder på mobilen?

Du bør undersøge, hvordan dine kunder søger efter dine produkter med Google’s Keyword Planner. Når du sammensætter dit Google AdWords program, kan du få data om hvilken enhed, der bruges på de søgeord, du vælger.

Se eksempelvis hvordan en søgning efter “pizza restaurant” primært foretages på mobile enheder, mens at kun en tredjedel af søgningerne stammer fra desktop.

google keyword planner

Google’s Keyword Plannerer gratis, selvom det kræver en konto tilkoblet AdWords, for at du får data, som du kan bruge til noget.

Du vil sandsynligvis blive overrasket over mængden af søgninger i Google, der bliver foretaget fra mobile enheder. Hvis store dele af dine kundegruppe bruger mobilen til at research din virksomhed og dine produkter, er det derfor vigtigt, at du optimerer dit website ud fra denne virkelighed.

Google gør nemlig noget specielt for deres mobile brugere, da de har lavet et separat indeks og resultat målrettet mobilen frem for desktop:

Google har seperat algoritme for mobile placeringer

Der har længe været stadig stigende forskel på de to versioner af indekset. I foråret 2015 rullede Google deres mobile friendliness algoritme ud, der populært blev omdøbt til Mobilegeddon. Den betød basalt set at sider med hurtigere loadtider og responsiv kode vil blive forfordelt i det mobile søgeresultat.

Denne udvikling er gradvist fortsat indtil i dag. Google har nemlig officielt per november 2016 adskilt deres algoritme i en mobil version og en desktop version. Det betyder, at de to søgeresultater til stadighed vil blive mere forskellige.

Det gør Google, fordi de ved, at den mobile oplevelse i en søgning er fundamental anderledes end den er på desktop. Lokale resultater, hurtigere loadtider, information og facts er vigtigere for de søgende på mobile enheder.

Hvor mobilvenligt er dit website?

Google har sat et fremragende værktøj til rådighed, hvis du vil teste, hvordan dit website performer på mobile enheder: https://testmysite.thinkwithgoogle.com/

 

Et mobilvenligt website har karakteristik af enten at være dedikeret mobilwebsite (m.eksempel.dk) eller ved at være responsivt. Du skal ifølge Google (og mig) vælge den responsive løsning.

Hvor hurtigt loader dit website?

Den næste ting, der er absolut key, hvis du vil have gode placeringer i Googles mobile indeks, er dit websites loadtid. Til dette har Google også lavet et værktøj, som du kan bruge til at score dit websites mobile loadtid.

Der findes en række andre værktøjer, Pingdomtool – hvor du kan gå mere i detaljen med dit websites mobile pagespeed, og webpagetest – hvor du kan gå mere i dybden med dit websites performance.

Bør du udnytte AMP?

Facebook har lanceret Instant Articles, og Apple har lanceret Apple news. Alle er det tjenester, der gør brugen af mobilen lettere på grund af hurtigere loadtider.

Google har valgt at introducere Open Source projektet Accelerated Mobile Pages(AMP) i deres indeks. AMP er et framework, som du kan opbygge dit website i, der signifikant forbedrer loadtiden på dit website. AMP er et open source projekt med en vision om at publishers kan oprette mobile optimeret indhold én gang og få indlæst det samme overalt.

Pinterest har lavet nogle tests med deres indhold, der fik det til at loade 4 gange hurtigere end deres konventionelle website. AMP gør sider hurtigere, fordi indholdet er loadet på forhånd og cachet af Google allerede inden besøgende kommer ind på siden.

Er udgivelse af indhold en vigtig ting for din virksomhed, er det derfor et must at afsøge muligheden for at introducere AMP på disse indholdssider.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.